25 Eylül 1999 21:00

Yasakçı tutum protesto edildi

Halkevleri'nin depremzedelere yardım etkinliğinin Valilik tarafından 'gelen yardımların denetlenemeyeceği' gerekçesiyle yasaklanmasını protesto etti.

Paylaş
Yasakçı tutum protesto edildi
Halkevleri "Yıkıntıların İçinde Yeni Bir Hayatı Yeşertelim" isimli depremzedelere yardım etkinliğinin Valilik tarafından 'gelen yardımların denetlenemeyeceği' gerekçesiyle yasaklanmasını protesto etti.
Şenliğe katılan ve destek veren bazı kurum ve müzisyenlerin de katıldığı basın açıklaması dün saat 11.00'de İstanbul Evrensel Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ekrem Ataer, Hüseyin Turan, Mehmet Esatoğlu, Grup Yorum, Kardeş Türküler, Koma Amed ve Moğollar'ın imzasının bulunduğu açıklamayı Halkevleri'nden Evren Koç yaptı.
Koç, toplanan trilyonlarca liranın ve erzakın deprem bölgesindeki insanlara ulaştırıldığına inanmanın imkânsız olduğunu belirterek, hükümetin göz boyayıcı çalışmalarına rağmen kalıcı bir çözüm üretmediğini ve insanları kendi kaderine terk ettiğini belirtti. Koç, gelirin denetlenemeyeceği gerekçesiyle yasaklanan şenlik için 'Ücretsiz moral gecesi yapmak istiyoruz' diyerek ikinci defa Valiliğe başvurduklarını ve yine engellendiklerini belirterek "Halkevleri üye ve yöneticilerinin yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi ve yöneticilerinin vali ile görüşme çabaları da sonuçsuz kaldı" dedi. Koç, bu yasakçı tutumun depremden sonra attığı her adımda daha da yıpranan ve güvensizlik yaratan hükümetin demokratik kitle örgütlerine saldırılarının bir devamı olduğunu belirtti.
Yardım götürenlere işkence
Yasaklanan geceye destek verenlerden Koma Amed müzik grubu sözcüsü de yardım etmek için daha güçlü bir şekilde yılmadan yola devam edeceklerini açıklayarak "Acıları sarmak için bütün kurum ve kuruluşların düzenleyeceği etkinliklere bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
İdil Kültür Merkezi'nden Yasin Türkeri ise deprem sonrasında yıkılanın sadece binalar olmadığını, depremde devletin de yıkılmış olduğunun görüldüğünü belirterek, "Yardım götürmek isteyen arkadaşlarımız gözaltına alındı, işkenceye maruz kaldı. Devlet bizi susturmaya çalışarak kendi beceriksizliğini saklamaya çalışıyor" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'Doğal değil, sosyal afet'

SONRAKİ HABER

Uslu: 'Sistem enkaz altında kaldı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...