25 Eylül 1999 21:00

Deprem mağdurlarına tehdit

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nca deprem, el, yangın gibi afet durumunda kullanılmak amacıyla yaptırılan Pendik'teki 80 Konutları depremde 'hasar' gördü.

Paylaş
Deprem mağdurlarına tehdit
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından Pendik Çınardere'de yaklaşık 12 yıl önce yaşanacak afetler sonrasında mağdurların barındırılması amacıyla yapılan, daha sonra ise satılan, 17 Ağustos depreminde de hasar gören 80 Konutları sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
8 bloktan oluşan konutlarına Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na bağlı teknik ekiplerce verilen hasarlı raporuna rağmen, "Evlerinize girin, bir şey olmaz" denilen 80 Konutları sakinleri, durumu basına duyurmaları halinde de, konutların hasar derecesini sıfıra indirmekle tehdit edildiler.
Konuyla ilgili görüştüğümüz 80 Konutları sakinlerinden Aysun Yalçın, "Binalarımızın hasar derecesini 4 olarak açıkladılar. Sonra iki bloğu tahliye ederek, geri kalan altı bloğun hasar derecesini 2'ye düşürdüler. Medyaya haber verdiğimiz takdirde de hasar derecesini, sıfıra indireceklerini söyleyerek, tehdit ettiler" diyerek, kontrol için gelen tüm uzmanların, kolonların binaları daha fazla taşıyamayacağı ve kesinlikle oturulmaması gerektiği yönünde açıklama yaptıklarına vurgu yaptı.
17 Ağustos'tan bu yana evlerine giremediklerini ve kendi imkânlarıyla kurdukları çadırlarda yaşadıklarını söyleyen Yalçın, olayın Bayındırlık Bakanlığı'nın menfaatleri gereği örtbas edilmeye çalışıldığını aktardı. İlk günlerde kendilerine ilgi gösteren bakanlık yetkilileri ile belediyenin de bu çabaya katıldıklarını belirten Yalçın, 80 Konutları sakinleri olarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiklerini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Eski Yunan müziğinin gelişimi

SONRAKİ HABER

'Doğal değil, sosyal afet'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...