24 Eylül 1999 21:00

Dayanışma şenliğinden sonra

   basın açıklamasına da engel

Paylaş
Dayanışma şenliğinden sonra
    basın açıklamasına da engel
Halkevleri'nin depremzedelerle dayanışma amacıyla 25 Eylül'de Rumelihisarı'nda yapmayı düşündüğü 'Yıkıntılar İçinde Yeni Bir Hayatı Yeşertelim' adlı depremzedelerle dayanışma şenliğini yasaklayan İstanbul Valiliği'nin önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapılmasına da izin verilmedi.
Halkevleri'nin 25 Eylül günü saat 17.00'de Rumelihisarı'nda düzenlemek istediği ve geliri Kocaeli'de yapılacak Rehabilitasyon Merkezi'ne aktarılacak olan 'Yıkıntılar İçinde Yeni Bir Hayatı Yeşertelim' adlı dayanışma gecesine, 'toplanan gelirin denetlenemeyeceği' gerekçesiyle İstanbul Valiliği izin vermemişti.
Valiliğin bu kararını protesto etmek ve vali ile görüşüp kamuoyunu bilgilendirmek için Halkevleri yöneticileri ve üyeleri, dün saat 11.00'de Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği önünde bir araya geldi.
Bunun üzerine polis, "Valilik önünde açıklama yapmanın yasak olduğunu" iddia ederek, grubun dağılmasını istedi. Halkevleri yöneticileri valiyle görüşmek isterken, polis ancak temsili düzeyde görüşme yapılabileceğini söyledi. İki kişi, Valilik binasına girdi ve grup dağıldı.
Halkevleri yöneticileri, çıkışta yaptıkları açıklamada, ne valiyi ne de vali yardımcısını yerinde bulamadıklarını, bu nedenle herhangi bir görüşmenin olmadığını söylediler. Bu açıklamaya da müdahale eden polis, Halkevi yöneticilerinin konuşmalarına izin vermedi. Halkevleri yöneticileri de, basın açıklamasını yapamadan, Valiliğin önünden ayrılmak zorunda kaldılar.
ÖNCEKİ HABER

'Yeniden ve daha özenli yapılanma şart'

SONRAKİ HABER

'Emek Platformu yarın için de gerekli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...