24 Eylül 1999 21:00

Sakarya'da rekor itiraz

İlan edilen hasar tespit listelerine Sakarya'da şu ana kadar 25 bin kişi itiraz etti. İlde enkaz kaldırma çalışmasının tamamlandığı bina sayısı sadece 447.

Paylaş
Sakarya'da rekor itiraz
Sakarya'da bir yandan deprem yaraları sarılmaya çalışılırken, diğer yandan da enkaz kaldırma ve hasar tespitine ilişkin hazırlanan raporlarla ilgili çalışmalar sürüyor. İlan edilen hasar tespit listelerine Sakarya'da şu ana kadar 25 bin kişinin itiraz ettiği bildirildi.
Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre 60 bin 307 konut ve işyeri için hasar tespiti yapılan Sakarya'da, kent merkezinde 19 bin, ilçelerde de 6000 depremzede hasar tespit raporlarına itiraz etti. Hasar tespitlerine itiraz süresinin dolduğu Sakarya'da, yeni oluşturulacak ''Fen Kurulu'' itiraz edilen binalarda yapacağı incelemelerden sonra tekrar rapor verecek. Fen Kurulu'nun raporu kesin olacak.
Enkaz, su ve çadır sorunu
Sakarya'da depremde yıkılmış olanlarla, ağır ve orta hasar görerek yıkım kararı verilen toplam 37 bin konut bulunuyor. Halen 447 binada enkaz kaldırma çalışması tamamlanırken, çok sayıda binanın enkazı da kaldırılmayı bekliyor. Bu enkazın kaldırılması için özel sektörün devreye sokulması çalışmaları sürüyor. Adapazarı'nda depremden sonra kentin yaklaşık 600 kilometrelik su ve kanalizasyon şebekesi tamamen tahrip oldu. Halen kentin yüzde 30'una su verilebiliyor ve kentte arazözlerle su dağıtılarak vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.
10 bin çadıra ihtiyaç bulunuan kentte, kısıtlı sayıdaki çadırlar halka dağıtılırken, çadır alamayanların protestoları devam ediyor.
ÖNCEKİ HABER

Şeytan bunun neresinde?

SONRAKİ HABER

'Yeniden ve daha özenli yapılanma şart'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...