24 Eylül 1999 21:00

Üniversitede yolsuzluk zinciri

Niğde Üniversitesi'nde, sınav, öğretmenlik sertifikası formasyonları ve kantin gelirler ile araç gereç alımlarında önemli oranda yolsuzluk yapıldığı belirtiliyor.

Paylaş
Üniversitede yolsuzluk zinciri
Niğde Üniversitesi'ndeki yolsuzluk iddialarına her gün yenileri ekleniyor. Niğde Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşdurmaz'ın, üniversite için toplanan paraları kişisel harcamaları için kullandığı belirtiliyor.
Soruşturma sürüyor
Bu yıl ilköğretim öğretmenlik sertifikası programlarından formasyon desleri ve özel yetenek sınavları için yaklaşık 1 trilyon lira toplanmasına rağmen, kampüs alanındaki fakülte inşaatları aylardır yerinde sayıyor. Rektörün toplanan paraları özel harcamaları için kullandığı iddia edilirken, konuya ilişkin olarak açılan valilik soruşturması devam ediyor. Toplanan harçların bütçe dairesine aktarılması gerekirken şu ana kadar böyle bir uygulamaya gidilmediği ve Rektör Ramazan Taşdurmaz'ın bu miktarı faiz ve repo yoluyla değerlendirdiği bildiriliyor. Üniversitedeki öğretim üyelerinin ders ücretlerinin repoya yatırıldığı söylenirken, Rektör Taşdurmaz'ın ne yolla aldığı da belli olmayan resmi araçlarla uzun seyahatlere çıktığı belirtiliyor.
Vakıftan pis kokular yükseliyor
Elektrik, su ve akaryakıt kirasının üniversite tarafından karşılanmasına karşın "zarar ediyor" gösterilen kantinlerin, üniversite vakfının amacına aykırı olarak kullanıldığı dile getiriliyor. Vakıftan bazı öğretim üyelerinin ev kiralarının ödendiği, vakıfla hiçbir alakası olmayan şahıslara yüklü miktarda para aktarıldığı öne sürülürken, vakıf harcamalarının açıklanmaması bu iddiaları güçlendiriyor.
Aile şirketi gibi
Rektörün, üniversiteyi aile şirketi gibi işletttiği de iddialar arasında. Yeğenlerini, gelinini ve oğlunu hiçbir işlem yapmadan üniversiteye doçent, diş hekimi ve uzman olarak aldığı bildirilen Taşdurmaz, oğlunu da Bor Meslek Yüksek Okulu Dericilik bölümünün başkanı olarak atadı.
İddialar arasında; rektörün, üniversitenin yakıt ihtiyacını ihaleye çıkmadan, tanıdığı Erken Petrol şirketine verdiği ve bu şirketin üniversiteye bozuk akaryakıt sattığı da yer alıyor. Bu usulsüzlüğü ortaya çıkaran Doç. Dr. İbrahim Çopuroğlu, Taşdurmaz tarafından okul okul sürülmüştü.
Bütün bu yolsuzluk iddiaları Niğde'de konuşulurken Valilik'in ve müfettişlerin sorgusu da sürüyor. Soruşturmadan bugüne kadar sonuç çıkmazken, Taşdurmaz iddialar karşısındaki sessizliğini koruyor. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Polisten gözaltı terörü
Polisin, siyah tişört giyen, keçi sakal bırakan ve vücudunda dövme bulunan gençlere karşı Türkiye genelinde başlattığı gözaltı operasyonu sürüyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde operasyonlar düzenleyen polis son alarak, Aydın'da, "70 kişilik Satanist grubun lider kadrosunu oluşturdukları" iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı. Aydın Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gözaltına alınan Bülent S.(20), Utku K.(18) ve Emrah K. (18)'nın bir aydır takip edildikleri bildirildi. Gözaltına alınan gençler, sevk edildikleri savcılık tarafından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
Polis mi suç yüklüyor?
Bu gelişmenin yanı sıra, Ortaköy'de boğularak öldürüldükten sonra cesedine tecavüz edilen Şehriban Coşkunfırat'ın katil zanlısı 3 kişinin yanı sıra "Satanist" düşünceye sahip olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 28 kişinin sorgusunun devam ettiği açıklandı. Polis, yakalanan kişilerin, cami yakma, Kur'anı Kerim çalarak yakma, bir cami imamını öldürme, her ayın 13'ünde bir bebek ya da genç kızı şeytana kurban etmeyi planladıkları iddiasında bulundu. Gözaltına alınan gençlerin, önümüzdeki günlerde Kadıköy Adliyesi'ne çıkarılacakları belirtildi. Bu arada, camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Satanizm ile ilgili hazırlanan hutbe okundu.
ÖNCEKİ HABER

Göktepe davasındaki saldırıya

SONRAKİ HABER

Şeytan bunun neresinde?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...