24 Eylül 1999 21:00

Rusya'dan NATO'ya yeni koşullar

Rusya, Yugoslavya'nın bombalanması sırasında NATO ile kopardığı askeri işbirliğinin yeniden başlatılması için koşullar öne sürdü.

Paylaş
Rusya'dan NATO'ya yeni koşullar
Rusya, Yugoslavya'nın bombalanması sırasında NATO ile kopardığı askeri işbirliğinin yeniden başlatılması için koşullar öne sürdü.
Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Valeri Manilov, İnterfaks'a yaptığı açıklamada, "Askeri ilişkilerimizin yeniden geliştirilmesi, yeni esaslar çerçevesinde olmalı" dedi. Manilov, bu yeni esasları, "Avrupa güvenliği ile ilgili hiçbir karar, proje veya plan, Rusya'nın katılımı olmaksızın onaylanmamalı, gündeme alınmamalı veya uygulanmamalı" şeklinde özetledi.
'Belge isteriz'
Bu ilkenin, tarafları bağlayacak olan bir anlaşmayla belgelendirilmesi gerektiğini vurgulayan Manilov, "Ancak o zaman, NATO ile geniş bir alanı kapsayan ilişkileri yeniden başlatma yönünde adımlar atabiliriz" diye konuştu.
Rusya, NATO ile işbirliğinin ilkelerini içeren bir anlaşma imzalamıştı. Ancak Kosova sorununda kendi görüşünün hiçe sayıldığını belirterek bu belgenin uygulanmasını dondurmuş, NATO'daki temsilcilerini de geri çağırmıştı. Rusya, NATO ile askeri ilişkilerini daha sonra yalnızca, Kosova'ya barış gücü yerleştirilmesiyle sınırlı tutmuştu.
Moskova, Manilov'un önceki gün temel ilkelerini açıkladığı, Rusya'nın görüşlerinin Avrupa güvenlik sorunlarında dikkate alınmasını sağlayacak yeni bağlayıcı belgenin, ilişkilerin çerçevesini belirleyen eski anlaşmanın yerini almasını istiyor.
ÖNCEKİ HABER

Güvenlik Konseyi anlaşamadı

SONRAKİ HABER

İşverenler hiç sorumluluk istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...