23 Eylül 1999 21:00

Midibüs hatları ihaleye çıkartıldı

Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak, toplam 50 midibüs, otobüs ile "şehir içi yolcu taşıma işletmeciliği işi"ni satmak için hazırlıklara başladı.

Paylaş
Midibüs hatları ihaleye çıkartıldı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Eski vilayet-Balcalı Hattı ve bu hatta bağlı altı güzergahta toplam 50 midibüs, otobüs ile "şehir içi yolcu taşıma işletmeciliği işi"ni ihaleye vermek için kolları sıvazladı.
Tartışma çıkmıştı
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2 Ağustos Pazartesi günü yapılan toplantıda midibüs hatlarının ihale edilmesine Belediye Meclis üyeleri karşı çıkmışlardı. İlk kez DSP ile MHP Belediye Meclis üyelerinin arasını açan bu oylama çok tartışılmıştı. MHP Yüreğir ve Büyküşehir Belediye Meclis üyesi Hacı Ali Yaşar'ın, S.S. Yüreğir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı olması nedeniyle oy kullanılmasının sakıncalı olduğu dile getirilmişti.
Yaşar'ın oylamaya katılması ve kararın iptal edilmesi için "evet" oyu kullanmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Ben aldığınız kararı uygulayacağım. Bu hatları ihaleye vereceğim. Eğer yolları ben yaptırıyorsam, bu yollarda para kazananlar, Büyükşehir Belediyesi'ne yardımcı olmak zorundadır. Midibüs başına 5 milyar lira verilir ise ihale yapmayacağım. Yok vermemekte ısrar ederlerse, ben de otobüs hatlarını ihale ederim" diye konuştu.
Dediğini yaptı
Durak, S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri'nin istediği parayı vermemesi üzerine midibüs hatlarını ihale etmek ve dediğini yapmak için, gazetelere ilan verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, Büyükşehir Belediye Meclisi kararını hiçe saymasının nedeni ise 1580 sayılı Yerel Yönetimler Yasası'nın 66. maddesine dayandığı öğrenildi. 66. Madde, Belediye Meclis üyelerinin kendilerini ve yakınlarını ilgilendiren kararlarda oy kullanamayacağını belirtiyor.
ÖNCEKİ HABER

Yatırımların seyrinde

SONRAKİ HABER

3.6 milyar dolarlık diplomasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...