22 Eylül 1999 21:00

Hosta'da sendika düşmanlığı

Ankara'nın en büyük hipermarketi olarak lanse edilen ve 1997'den beri faaliyet yürüten Hosta Hipermarket, çalışanlarının sendikalı olmasına izin vermedi.

Paylaş
Hosta'da sendika düşmanlığı
Ankara'nın en büyük hipermarketi olarak lanse edilen ve 1997'den beri faaliyet yürüten Hosta Hipermarket, çalışanlarının sendikalı olmasına izin vermedi. Eryaman'da açtığı ilk merkezin ardından Keçiören ve Altındağ'da da şube açan Hosta Hipermarket'in 800'den fazla çalışanı bulunuyor. Şu anda üç mağaza ile faaliyet yürüten Hosta, 100. Yıl ve Balgat'ta açacağı yeni şubenin hazırlıklarını sürdürüyor.
Yoğun ve ağır çalışma şartları sonucunda emeklerinin karşılığını alamayan personelin örgütlenerek bir sendika çatısı altında toplanma mücadelesine Hosta yönetimi sert bir tutumla yanıt vererek, 9 işçiyi işten çıkardı. Ayrıca mağazalarda üst düzey yöneticilerin görev yerleri değiştirildi. İşten çıkarılan işçilerin yasal hakları verilmezken, baskıyla istifaya zorlandılar. Bir grup çalışan ise, buna direnerek yasal yoldan haklarını almak için mahkemeye başvurdu.
Hosta çalışanları ile sendika çalışmalarını sürdüren Tez-Koop-İş 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Kartal, "Hosta çalışanlarına bu zamana kadar fazla çalışmalarının karşılığı verilmediği gibi, hiçbir işgüvenceleri de yok. İşveren istediği zaman çalışanını işten atabiliyor. Üstelik bu piyasa şartlarında Metro, Migros, Gima gibi işyerleri sendikalı çalışırken, Hosta sendikaya izin vermemekle haksız rekabet ortamı yaratıyor" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'İnsanlar sosyal güvenliksiz bırakılıyor'

SONRAKİ HABER

Depremzedeye 'ruhsal yardım'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa