15 Ağustos 2011 02:57

USAID’den ‘tuhaf’ karar

FİLİSTİN hükümet sözcüsü Tahir En-Nunu, Gazze’de faaliyet gösteren yabancı dernek ve örgütlerin mali açıdan denetlenmesi konusunda Filistin hükümetinin söz konusu dernek ve örgütlerle anlaşmaya varmasının ardından ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID)’ın, Gazze’deki çalışmalarını

USAID’den ‘tuhaf’ karar
Paylaş

FİLİSTİN hükümet sözcüsü Tahir En-Nunu, Gazze’de faaliyet gösteren yabancı dernek ve örgütlerin mali açıdan denetlenmesi konusunda Filistin hükümetinin söz konusu dernek ve örgütlerle anlaşmaya varmasının ardından ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID)’ın, Gazze’deki çalışmalarını askıya almasını garipsediklerini söyledi. Filistin Enformasyon Merkezi’ne konu hakkında demeç veren hükümet sözcüsü Tahir En-Nunu “Filistin hükümetine ajanstan herhangi bir resmi karar ulaşmadı. Kuruluşun çalışmalarını askıya alması ve duyurması hususunda soru işaretleri var. Hükümetin sivil toplum kuruluşlarıyla uzlaşıya varmasından bir gün sonra böyle bir kararın duyurulması tuhaftır.” dedi.

FİLİSTİN’İN BÖYLE BİR HAKKI VAR

İçişleri Bakanlığının Gazze’de faaliyet gösteren yabancı kuruluşlarla, bunlardan yardım alan yerel kuruluşları mali açıdan denetlemek istemesinin bazılarını rahatsız ettiğine dikkat çeken En-Nunu, ancak görüşmeler sonucu bütün kuruluşların denetim işinin, hükümetin hakkı ve görevi olduğunu kabul ettiğini dile getirdi. Anlaşmadan bir gün sonra USAID’dan bir yetkilinin anlaşma maddelerinden bazılarına karşı çekincelerinin olduğunu söylediğini belirten En-Nunu, USAID’den başka denetimden kaçan başka bir kuruluş olmadığını söyledi. Tahir En-Nunu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tür kuruluş ve ajansların bulundukları bölgenin hukukuna göre çalışmaları gerekir. Onların çalışma yaptıkları bölgedeki otoriteye itiraz etme hakları yoktur. Filistin toprakları içinde Filistin kanunlarına göre çalışacak her kuruluşu saygıyla kabul ederiz.”

VİVA PALESTİNE!

İngiltere’de faaliyet yürüten “Viva Palestine” (Yaşasın Filistin) isimli dernek, dünyanın özgür insanlarını bu yılın sonunda Gazze kuşatmasını kırmak için yola çıkarmayı düşündüğü “Hayat Damarları” kafilesine katılmaya davet etti.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bağımsız Filistin için

SONRAKİ HABER

Kuveytli yazar: ‘Batı gösterileri istismar ediyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...