22 Eylül 1999 21:00

Maden işçilerinden yardım

Deprem sonrası başlatılan yardım kampanyalarına Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nda çalışan maden işçilerinin 114 milyar lira katkıda bulunduğu bildirildi.

Paylaş
Maden işçilerinden yardım
Marmara Bölgesi'nde meydana gelen deprem sonrası başlatılan yardım kampanyalarına Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) bünyesinde çalışan maden işçilerinin 114 milyar lira katkıda bulunduğu bildirildi.
TTK Genel Müdür Vekili İsmail Verimbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Ağustos Salı günü yaşanan depremin ardından, maden işçilerinden oluşan kurtarma ekiplerini, ivedi olarak enkaz kaldırma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye sevk ettiklerini hatırlatarak, ekibin, enkaz altında kalan birçok yaralı ile hayatını kaybedenlerin cesetlerini çıkardıklarını söyledi.
7.4 büyüklüğündeki depremin binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu, dünyada bunun bir örneğinin bulunmadığını anlatan Verimbaş, maden işçilerinden 103 milyar lira, memurlardan da 11 milyar lira olmak üzere toplam 114 milyar lira toplandığını ve bunun depremzedelere ulaştırılacağını ifade etti.
Verimbaş şunları söyledi: "Deprem bölgesinde bulunan ve büyük sıkıntılar içerisinde olan depremzedelere yardım etmek en büyük insanlık görevimiz. Böyle bir felakete maruz kalan insanlarımıza sahip çıkmak, desteklemek ve moral vermemiz gerekiyor. Bu insanlar bizim insanımız. Eğer sorunlarına bir nebze de olsa çözümleyebilirsek ne mutlu bize. Binlerce insanın ölümüne, yaralanmasına ve evsiz kalmasına sebep olan bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."
ÖNCEKİ HABER

Tarım alanları artık imara açılmasın

SONRAKİ HABER

Tayvan Türkiye'ye ders verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...