21 Eylül 1999 21:00

Belediyelerde kıyım sürüyor

Seçimlerin ardından belediyelerde artan işten çıkarmaların kadrolaşma amacı taşıdığı ortaya çıktı. Belediye başkanı değişen belediyelerde işten atmaların arttığı bildirildi.

Paylaş
Belediyelerde kıyım sürüyor
Seçimlerin ardından belediyelerde başlayan işten çıkarmalar hız kesmeden sürüyor. Dün Rize Belediyesi'nde çalışan geçici işçilerden 325'i işten çıkarılırken, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de, yerel seçimlerin ardından işten atılan işçi sayısı 600'e yaklaştı.
Rize Belediyesi'nde çalışan geçici işçilerden 325'i işten çıkarıldı. Rize Belediyesi yetkilileri, ekonomik kriz ve kış döneminin yaklaşmasıyla, çalıştıkları işkollarında ihtiyaç bulunmaması gerekçesiyle sezonluk olarak çalışan 425 işçiden 325'inin işlerine son verildiğini bildirdiler. Bu işçilerin yılbaşından itibaren yeniden işe alınabileceğini belirten yetkililer, geçici işçilerden temizlik işlerinde çalışan sadece 100 işçinin görevlerine devam edeceğini kaydettiler.
Seçimlerden sonra arttı
Konya Çalışma Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yerel seçimlerden sonra belediye başkanı değişen ilçe ve belde belediyelerinde işten çıkarılmalarda belirgin artış gözlendiğini belirttiler. Bu durum, işten atmaların kadrolaşma amacı taşıdığını ortaya koyuyor. İş akdi feshedilenlerin tamamının ilgili bakanlığa bildirildiğini anlatan Bölge Çalışma Müdürlüğü yetkilileri, şöyle dedi: "Mevzuata göre, işten el çektirilenlerin yeniden iadeleri konusunda bir şey yapamıyoruz. Durumu sadece ilgili makamlara bildirmekle yetiniyoruz. İşten atılmalar genel olarak ilçe ve belde belediyelerinde yaşanmaktadır. Şu ana kadar bize gelen verilere göre yaklaşık 600 kişinin işine son verildiği belirlendi."
Yetkililer, bazı belediyelerde "personel fazlalığı" gerekçe gösterilerek işten atılanların yerine yenilerinin alındığını ortaya çıkardıklarını da sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

'İnsanlar sosyal güvenliksiz bırakılıyor'

SONRAKİ HABER

'İkbal'lerin kenti Diyarbakır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...