21 Eylül 1999 21:00

Bakanlığın şaibeli raporu

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın kesin hasar tespit çalışmalarının sonucunu gösteren çizelgede, 3230 acil yıkılacak binanın tümünün Sakarya'da olduğu iddia edildi.

Paylaş
Bakanlığın şaibeli raporu
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın deprem bölgesinde kesin hasar belirleme çalışmalarının sonucunu gösteren çizelgede, acil yıkılacak 3230 binanın tümünün Sakarya'da olduğu öne sürüldü.
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü Kriz Yönetim Merkezi tarafından hazırlanan çizelgede, depremden etkilenen illerde acil yıkılması gereken, yıkık, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı binaların sayıları yer aldı. Son artçı deprem nedeniyle Kocaeli hariç tüm illerde kesin hasar tespitinin tamamlandığı belirtilen 20 Eylül saat 14.00 tarihli çizelgede, "Acil Yıkılacak Bina" hanesinde sadece Sakarya ilinin karşısına "3230" rakamı yazıldı.
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın Bolu, İstanbul, Gölcük ve Yalova gibi depremden büyük ölçüde etkilenen illerde acil yıkılacak bina göstermemesi, hasar tespit çalışmasının güvenilirliği konusunda soru işaretleri doğurdu.
Bayındırlık Bakanlığı kesin hasar tespit çizelgesine göre, deprem bölgelerinde toplam 66 bin 125 konut, 10 bin 899 işyeri yıkık ya da ağır hasarlı. 66 bin 1 konut, 9913 işyeri orta hasarlı, 77 bin 927 konut, 9674 işyeri az hasarlı. Bayındırlık Bakanlığı'nın Kocaeli'deki "hasar tespit çalışmaları" ise devam ediyor.
ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ depreminde

SONRAKİ HABER

'İnsanlar sosyal güvenliksiz bırakılıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa