21 Eylül 1999 21:00

Yalova'da belediye başkanı da davalık

ANAP ve MHP yöneticisi müteahhitlerin başrolü oynadığı skandallarla çalkalanan Yalova'da, Belediye Başkanı Yakup Koçal hakkında da "ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla dava açıldı.

Paylaş
Yalova'da belediye başkanı da davalık
Yalova Cumhuriyet Savcılığı, Belediye Başkanı Yakup Koçal hakkında, "tedbirsizlik, dikkatsizlik ve acemilik sonucu ölüme sebebiyet" vermek suçundan, TCK'nın 455/2. maddesine göre dava açtı.
Yalova Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, davanın, Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın sahip olduğu ''Koçal İnşaat'' şirketi tarafından Elmalı'da yapılan ve 17 Ağustos depreminde çöken binada üçü emniyet mensubu toplam sekiz kişinin ölümüne sebebiyet vermesi nedeniyle açıldığını bildirdiler. Yakup Koçal'ın yeğeni ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Şube Başkanı Metin Koçal ile ortağı Sefa Tüzünataç hakkında da, ''tedbirsizlik, dikkatsizlik ve acemilik sonucu ölüme sebebiyet'' vermek suçundan, TCK'nın 455/2. maddesine göre dava açıldığı öğrenildi.
1986 yılında belediye başkanı olan amcası Cengiz Koçal döneminde Hacımehmet Ovası'nın imara açılmasından sonra, Metin Koçal'ın bölgede yaptığı ''MESA'' konutlarında, 17 Ağustos depreminde 50'den fazla vatandaş yaşamını yitirmişti. Yetkililer, Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nın re'sen yürüttüğü soruşturma sayısının 163 olduğunu hatırlatarak, aralarında Yüksel ve Ceylan İnşaat'ın da bulunduğu 28 kişi ve kuruluş hakkında dava açıldığını söylediler.
Yalova'da 4 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturmada, haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan 42 kişiden 21'inin tutuklanarak cezaevine konulduğunu kaydeden yetkililer, halen Bursa Cezaevi'nde tutuklu bulunan Veli Göçer'in de 20 Ekim'de hakim karşısına çıkacağını bildirdiler.
İlgisi yokmuş
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, cumhuriyet savcılığının, "tedbirsizlik, dikkatsizlik ve acemilik sonucu ölüme sebebiyet" vermek suçundan açtığı dava hakkında, "kendisine henüz tebligat yapılmadığını" söyledi. Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nın, hakkında TCK'nın 455/2. maddesine göre açtığı davayı AA muhabirinden öğrenen Belediye Başkanı Koçal, 17 Ağustos depreminde çöken ve 3'ü emniyet görevlisi 8 kişinin yaşamını yitirdiği inşaatı, Elmalı'da 1989 yılında yaptığını kaydetti.
Açılan davayla ilgili bilgisi olmadığını öne süren Koçal, "Konuyu sizden öğreniyorum. Şu ana kadar bu konuda bir ifade vermedim, henüz şahsıma bir tebligat da yapılmadı. Mahkeme aşamasında konuyla ilgili olarak ifademi vereceğim" dedi.
Belediye Başkanı Yakup Koçal, hakkında dava açılan yeğeni TMMOB Mimarlar Odası Yalova Şube Başkanı Metin Koçal'ın kentte bulunmadığını belirterek, "Yeğenim de mahkeme aşamasında Yalova'ya gelerek ifade verecek" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

İşkenceyi yenebilmek...

SONRAKİ HABER

Tekirdağ depreminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...