20 Eylül 1999 21:00

Yalova'da her gün ayrı rezalet

30 bin ailenin evsiz kaldığı Yalova'da sadece 15 bin kişiye çadır sağlanabildi. Çadırkentliler sorunlarla boğuşurken, dışarıdaki binlerce insan için hayat daha da zor.

Paylaş
Yalova'da her gün ayrı rezalet
Yalova Valisi Nihat Özgül'e göre her türlü sorunun çözüldüğü ve çadır ihtiyacının kalmadığı Yalova'da her gün başka bir rezalet yaşanıyor. Devlet destekli müteahhitler tarafından yapılan evleri yerle bir olan depremzedeler, derme çatma yerlerde yaşadıklarını ve yapılan gıda yardımının çileye dönüştüğünü söylüyorlar.
Yalova'da çadırkent dışında barınan depremzedelere haftanın 3 günü erzak dağıtımı yapılıyor. Erzak yardımı, evlerine giremeyen depremzedelerin gıda ihtiyacının karşılanmasını amaçlarken, yardımından yararlanabilmek için muhtarlık önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.
Bir yardım için bin eziyet
Depremzedeler, erzak yardımından yararlanabilmek için kendilerinden "ikametgâh senedi" istendiğini, bunun için 400 bin lira ödemek zorunda olduklarını ve her seferinde ayrı bir belge istendiğini belirterek, "Zaten depremle birlikte her şeyimizi yitirdik. Buna rağmen hâlâ bizden ikametgâh belgesi isteniyor. Son iki hafta içinde aynı muhtarlıktan 5 defa ikametgâh senedi aldık. Yardım mı alıyoruz, çile mi çekiyoruz belli değil... Bizden belgelerin sureti değil, aslı isteniyor. Ücret alınmayacak denmesine rağmen her seferinde 400 bin lira alınıyor" dediler. Depremzedelerin erzak yardımından yararlanabilmesi için ikametgâh senedi ile birlikte muhtarlardan "Gıda Yardım Fişi" almaları gerekiyor.
Muhtara depremzede dayağı
Bu arada depremzedeler Bağlarbaşı Muhtarı Hasan Demir'i, "kendi yakınlarına öncelik tanıdığı" iddiasıyla tartakladılar. Depremzedeler, Hasan Demir'in görevden alınması için Yalova Kriz Masası'na da başvuruda bulundular. Depremzedelerin başvurusunu inceleyen kriz merkezi, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı olarak, aza Harun Dinç'i görevlendirdi.
ÖNCEKİ HABER

Olmak ya da ol(a)mamak

SONRAKİ HABER

AKSA'ya dava açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...