20 Eylül 1999 21:00

Gümrüğün kapatılmak istenmesine tepki

İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, İnebolu Gümrük Kapısı'nın kapatılması ile trilyonlarca liralık yatırımın boşa gideceğini vurguladı.

Paylaş
Gümrüğün kapatılmak istenmesine tepki
Hasan İlyasoğlu
İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, İnebolu Gümrük Kapısı'nın kapatılması ile trilyonlarca liralık yatırımın boşa gideceğini ve bu durumun belediyenin gelirini de etkileyeceğini vurguladı.
Dört yıl önce, 26 Haziran 1999 tarihinde 1. sınıf hudut kapısı olarak resmiyete geçen İnebolu Gümrük Kapısı'nın kapatılmak istenmesine, İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç tepki gösterdi. Önceki gün belediye binasının önünde vatandaşlara hitap eden başkan Güleç, Türkiye çapında 120 gümrük kapısının kapatılmak istendiğini, ancak halkın ya da siyasilerin baskılarıyla bu sayının 98'e düşürüldüğünü, İnebolu Gümrük Müdürlüğü'nün ise kapatılacaklar arasında 17. sırada olduğunu dile getirdi.
Güleç, gümrük kapısının kapatılması halinde, İnebolu Limanı'na, Gelindağ ve Seydiler organize sanayi sitelerine yapılan trilyonlarca liranın boşa gideceğini vurguladı. Etibank madeninin ve şeker fabrikasının ürünlerini bu limandan yurtdışına çıkardığını, sunta ve kereste fabrikalarına bu limandan hammadde getirildiğini hatırlattı.
ÖNCEKİ HABER

KİGEM: TÜPRAŞ'taki zararın sorumlusu    özelleştirmecilerdir

SONRAKİ HABER

Yetenek sınavlarında ülkücü şebeke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...