19 Eylül 1999 21:00

Ücret yerine işten atma

Belediye işçileri bir yandan ödenmeyen ücretleri için mücadele ederken, diğer yandan her an işlerini kaybetme korkusu içindeler.

Paylaş
Ücret yerine işten atma
Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'na üye 112 bin 942 işçinin çeşitli belediyelerden toplam 25 trilyon 493 milyar 191 milyon lira ücret alacağı bulunuyor. Sendikanın da aynı belediyelerden toplam 2 trilyon 83 milyar 197 milyon lira aidat alacağı var. Belediye-İş Sendikası'nca yapılan araştırmaya göre, yerel seçimlerin yapıldığı 18 Nisan 1999'dan bu yana, çeşitli belediyelerde çalışan sendika üyesi toplam 3 bin 492 işçinin işine son verildi.
50 belediyeye dava
Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Türkiye genelinde örgütlü oldukları bazı belediyelerin 1993 yılından bu yana, çalıştırdığı işçisine ücretlerini ödemediğini belirterek, işçi ücretleri ve sendika aidat alacağının her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Borçlarını ödemeyen 50 belediyeyi mahkemeye verdiklerini anlatan Yurdakul, mahkemenin sonucuna göre bu belediyelere alacakların tahsili için, icra işlemi başlatacaklarını kaydetti.
İller Bankası'ndan belediyelere ayrılan ödeneğe, yasa gereği el koyamadıklarını anlatan Yurdakul, bu imkânın sağlanması için Yerel Yönetim Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Fatih'te Belediyesi'nde hedef

SONRAKİ HABER

'Duyarlılık da artçı şok gibi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...