19 Eylül 1999 21:00

Rus bombardımanı sürüyor

Çeçenya İçişleri Bakanlığı, Dağıstan sınırı boyunca Çeçen köylerine yönelik Rus bombardımanının önceki gece boyunca sürdüğünü bildirdi.

Paylaş
Rus bombardımanı sürüyor
Çeçenya İçişleri Bakanlığı, Dağıstan sınırı boyunca Çeçen köylerine yönelik Rus bombardımanının önceki gece boyunca sürdüğünü bildirdi.
Çeçen makamları, Rus hava taarruzunun ve topçusunun, Dağıstan sınırında yer alan Nocayyurt, Çelkovskoy, Naurski ve Vedeno köyleri ile Gürcistan sınırı yakınlarında yer alan Güberloivski köylerini hedeflediğini ve ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığını açıkladı.
Ruslara karşı cihat ilan eden Çeçen komutan Şamil Basayev'in adamları, Vedeno'da üslenmiş bulunuyor.
30 bin asker
Öte yandan, Rus NTV televizyonunun olay yerinden bildirdiğine göre, Dağıstan'da üslenen Rus kuvvetleri, Dağıstan ile Çeçenya arasındaki sınırda yaklaşık 30 bin Rus askerinin toplandığını bildirdiler.
Televizyon, Rus askeri birliklerinin, Çeçenya'yı, komşu İnguş Cumhuriyeti, Kuzey Osetya ve Stavropol bölgelerinden kuşatmakta olduğunu bildirdi.
Kayıplar artıyor
Bu arada, Dağıstan'ın başkenti Mohaçkale'deki Rus ordusunun sözcüsü, son 24 saatte Çeçenya'daki hedeflere yönelik bombardımanda 140 şeriatçı militanın öldürüldüğünü bildirdi.
Çeçen makamları ise, Rus bombardımanının 5 Eylül tarihinden bu yana 200 sivilin ölümüne neden olduğunu açıkladı.
ÖNCEKİ HABER

Avrupa Komisyonu'nda yeni dönem

SONRAKİ HABER

Türkiye borçlanmada çığır açtı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...