18 Eylül 1999 21:00

Tantan'dan afet genelgesi

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan 80 ilin valisinden, olası afetlerde kurulacak çadırkentler ve kriz merkezlerinin yerinin önceden belirlenmesini istedi.

Paylaş
Tantan'dan afet genelgesi
Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremden sonra, olası afetlere karşı 80 ilin valisine bir genelge gönderen İçişleri Bakanı Sadettin Tantan valilerden, afetzedeler için kurulacak çadırkentler, geçici iskân yerleri, kriz merkezlerinin yerleşiminin önceden belirlenmesini istedi.
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan "Afetler" konulu bir genelgeyi 80 il valisine gönderdi. Türkiye'nin topoğrafik ve jeolojik yapısı ile iklim koşullarındaki değişiklikler nedeniyle, çeşitli afetlerle karşı karşıya kalmasının olası olduğuna işaret eden Tantan, bu nedenle valilerin gerek kendi illerinde, gerek komşu il ve ilçelerde, gerekse de Türkiye'nin herhangi bir yerinde oluşabilecek afetlerde, afet yönetimi ile kurtarma ve yardım çalışmalarının gereği gibi yapılabilmesi için alınması gereken önlemleri sıraladı.
Valilerden komşu illerle yapılan karşılıklı yardım ve işbirliği protokollerinin yenilenmesi, acil kurtarma ve yardım ekiplerinin her an göreve hazır bulundurulmaları için gereken eğitimin yapılması, bu ekiplerin listelerinin gözden geçirilmesi ve eksikliklerin giderilmesini isteyen Sadettin
Tantan ayrıca, illerdeki kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan araç ve malzemeler ile kurtarma konusunda faaliyet gösteren özel kuruluşlara ait bilgilerin yenilenmesini, yapılacak tüm çalışmalar hakkında haftalık olarak sonuç raporlarının Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
Tantan, olası bir afette, afetzedeler için kurulacak çadırkentlerin, geçici iskân yerlerinin ve kriz merkezlerinin yerleşiminin önceden belirleneceğine de işaret ederek valilerden, olası bir afetten sonra enkaz döküm yerlerinin belirlenmesini ve mevcut mezarlıkların yetmemesi halinde ek mezarlık yerlerini belirlemelerini de istedi.
ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten ortak hareket çağrısı

SONRAKİ HABER

Türk Traktör'de toplu kıyım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...