18 Eylül 1999 21:00

EMEP'ten ortak hareket çağrısı

Emeğin Partisi, yaşanan depremin ekonomik ve sosyal çöküntüler yarattığına dikkat çekerek, kitle örgütü ve sendikaları sorunları birlikte çözmeye çağırdı.

Paylaş
EMEP'ten ortak hareket çağrısı
Emeğin Partisi, Marmara Bölgesi'nde yaşanan depremin ekonomik ve sosyal çöküntüler yarattığına dikkat çekerek, sorunların çözümü için kitle örgütü ve sendikalara "birlikte hareket edelim" çağrısı yaptı. Deprem bölgesindeki sorunların çözümü için kitle örgütü ve sendikaları ziyaret eden ve ziyaretlerde, depremzedeler için kalıcı çözümlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan EMEP yöneticileri, devletin sorunlara çözüm getirme yerine sorunları ertelediğini ve hatta yapılan yardımları engellediğini belirttiler.
Geçtiğimiz günlerde TMMOB, İHD, Eğitim-Sen ve Dev Maden-Sen genel merkezlerini ziyaret eden EMEP yöneticileri, depremzedelerin yaralarının sarılmasının sadece gıda giyecek gibi ihtiyaçların teminiyle çözülemeyeceğini, başta konut sorunu olmak üzere birçok sorunun başgösterdiğini ifade ettiler.
Yapılan ziyaretlerde, bölgede yaşanılan sorunlara karşı orta ve uzun vadede kalıcı çözüm için duyarlı kitle örgütü ve sendikalardan oluşacak bir platforma ihtiyaç duyulduğunu dile getiren EMEP yöneticileri, konut sorununa ilişkin depremzedelerin üye olacağı kooperatif kurulması, yapılan bütün yardımların oluşturulacak bir deprem fonunda toplanması ve toplanan paraların kooperatife devredilmesi gibi çözüm yolları önerdiler.
Ziyaret ettikleri kuruluşlara, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren ve kurdukları çadırkentlerde oluşturulan halk komiteleriyle sorunları çözmeye çalıştıklarını bildiren EMEP yöneticileri, başta TMMOB olmak üzere bölgede yapılacak çalışmaların yetkili kuruluşlarla denetlenmesi gerektiğinin altını çizdiler. EMEP yöneticileri, deprem bahanesiyle yapılan zamlara dikkat çektiler. Temel gıda maddelerine, petrole, enerjiye ve ev kiralarına yapılan zamların durdurulması gerektiğini kaydeden EMEP yöneticileri, kurulmasını istedikleri birlikteliğin sadece deprem sorunlarına ilişkin değil Tahkim ve Sosyal Güvenlik Yasası'na karşıda birlikte duruşu sağlayabileceğini vurguladılar.
EMEP yöneticileri birliktelik için tüm duyarlı kitle örgütü ve sendikaları ziyaret etmeye devam edeceklerini duyurdular.
ÖNCEKİ HABER

Vali 'Yalova kaymakamı' gibi

SONRAKİ HABER

Tantan'dan afet genelgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...