18 Eylül 1999 21:00

İsrail ordusu konuştu

İsrail ile Filistin arasında devam eden nihai görüşmelerde İsrail'in tavrında önemli etkisi olan ordu, "kısa sürede gerçekleşecek bir uzlaşma"dan yana olmadığını açıkladı.

Paylaş
İsrail ordusu konuştu
İsrail ile Filistin arasında devam eden nihai statü görüşmelerinde İsrail'in koyacağı tavırda önemli etkisi olan ordu, "kısa süre içinde gerçekleşecek bir uzlaşma"dan yana olmadığını açıkladı. Müzakere süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan İsrail Genelkurmay Başkanı General Shaul Mofaz, "30 veya 50 yıllık bir anlaşmazlık, ne birkaç ayda ne de bir iki yıl içinde çözülebilir" şeklinde konuşarak, daha önce de, tarafların belirledikleri tarihlere uyulmadığını ve henüz anlaşmazlığın en yoğun olduğu konuların tartışılmasına başlanmadığını hatırlattı.
İsrail Başbakanı Ehud Barak ve Filistin yönetimi, bir yıl içinde nihai bir uzlaşmaya varmayı planladıklarını açıklarken, İsrail genelkurmayından gelen açıklama, hem Barak hükümetine hem de Filistin yönetimine bir uyarı olarak değerlendirildi. General Shaul Mofaz'ın açıklamaları, işgal altında tutulan Filistin topraklarından çekilme ve Filistinli mültecilerin evlerine dönmesi konularında İsrail'in "zinde kuvveti"nin tutumunun değişmediğini de gösteriyor.
Walt Disney geri adım attı
Bu arada, Walt Disney dünyasının, milenyum kutlamaları dolayısıyla ABD'de açılacak sergide Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak göstermekten vazgeçtiği bildirildi.
Walt Disney dünyasının 15 ay devam edecek milenyum kutlamaları dolayısıyla açacağı sergide, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak göstereceği yönündeki haberler, Arap Birliği'nin tepkisine yol açmıştı. Arap Birliği, Kudüs'ün bu şekilde gösterilmesi halinde, 35 ülke ile BM ve Dünya Bankası'nın katılacağı Epcot milenyum kutlamalarını boykot edeceğini açıklamıştı. Aralarında Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçilerinin de yer aldığı bir Arap heyetinin, önceki gün Washington'a gitmesinin ardından, Walt Disney'in fikir değiştirmesi dikkat çekti.
ÖNCEKİ HABER

ABD, K. Kore yaptırımlarını yumuşatıyor

SONRAKİ HABER

Özel emeklilik fonuna Türk-İş'ten tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...