17 Eylül 1999 21:00

Faziletsizler!

Fazilet Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, daha deprem yaraları sarılmadan fırsatçılığa soyunarak şehiriçi ulaşıma %100'e varan rekor zam yaptı.

Paylaş
Faziletsizler!
Fazilet Partili (FP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi otobüs ücretlerine yüzde 100'e varan oranlarda zam yaptı. İstanbul'un deprem felaketinin yaralarını henüz saramadan yapılan zam halkın tepkisini toplarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ikinci bir kararla deniz otobüslerinin deprem bölgesine yaptığı ücretsiz seferleri de iptal etti.
İETT Genel Müdürlüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin kararı uyarınca, bugünden itibaren otobüs taşıma ücretleri tam 300 bin, indirimli 200 bin lira olacak. Zam öncesinde tam biletin 200 bin lira, indirimli biletin ise 100 bin lira olduğu İstanbul'da, aynı tarife özel halk otobüslerinde de geçerli olacak.
Yardım araçlarından para alınacak
FP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, depremden sonra deprem bölgesine yaptığı seferlerde depremzedelerden ve deprem bölgesine yardım götüren araçlardan ücret almama uygulamasından da vazgeçti. Dünden itibaren yürürlüğe giren uygulama uyarınca, deprem bölgelerine yardım götüren tüm araçların yanı sıra, yardıma giden vatandaşlar ile depremzedeler, ücretsiz geçiş hakkından yararlanamayacak.
ÖNCEKİ HABER

Depremzedeye kara haber

SONRAKİ HABER

Katliam davası yerinde sayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...