14 Ağustos 2011 12:01

Atalay Diyarbakırlılardan 'BDP'yi kınamalarını' istedi!

AKP'nin 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır'da bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis'i boykot ederek grup toplantısını Diyarbakır'da yapan BDP'nin ismini telaffuz etmeden "Meclis'e gelip anayasa çalışması yürütmeliler ama oturmuş Diyarbakır'da toplantı yapıyorlar. Diyarbakırlılar bunu kı

Atalay Diyarbakırlılardan 'BDP'yi kınamalarını' istedi!
Paylaş


14 Ağustos'ta kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 10. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Diyarbakır'da bir dizi ziyarette bulundu. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile basına kapalı makamında bir görüşme gerçekleştiren Atalay, daha sonra Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında askeri operasyon sonucu çıkan çatışmada yaşamını yitiren üç asker için Askeri Hastane'de yapılan cenaze törenine katıldı.

Atalay, cenaze töreninin ardından AKP İl Başkanlığı tarafından organize edilen partisinin 10. kuruluş yıldönümü etkinliğinin yapıldığı Babil Düğün Salonu'na geçti. Yıldönümü etkinliğinde Atalay'a Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile AKP Diyarbakır vekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Cuma İçten ve Oya Eronat eşlik etti.

'SORUNLARIMIZI YENİ ANAYASA İLE ÇÖZECEĞİZ'

Atalay, basın mensuplarına dönerek AKP kuruluşunun dışında hiçbir konuşma yapmayacağını, soruları ise geri çevireceğini söyledi. Ardından partililere seslenen Atalay, "Milletin tercihleri doğrultusunda kurulduk. Milletin talimatlarıyla da ülkeyi yönetiyoruz" diyerek, AKP'nin kuruluş sürecini ve hazırladıkları çalışma programını aktardı. Seçim sürecinde siyasi partilerin bütün söylemlerini "yeni anayasa" söylemi üzerine kurduklarını hatırlatan Atalay, "Anayasamız askeri darbelerin ardından yapılmıştır. Tamamen sivil bir anayasa kurmayı amaçlıyoruz. Kronikleşmiş sorunlarımızı yeni anayasa ile çözeceğiz" dedi. "Diyarbakır'da 6 milletvekili çıkardık" diyen Atalay, Diyarbakır'da en yüksek oyla seçilmesine rağmen vekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin yerine Meclis'e giden Oya Eronat'ın yanında oturdu.

DİYARBAKIRLILAR KINAMALIYMIŞ

Önümüzdeki dönem Meclis çalışmalarının en önemli gündeminin "yeni anayasa" olduğunu aktaran Atalay, Meclis'i boykot ederek grup toplantılarını Diyarbakır'da yapan BDP'nin ismini telaffuz etmeden, şöyle konuştu: " Meclis'e gelip anayasa çalışması yürütmeliler ama oturmuş Diyarbakır'da toplantı yapıyorlar. Diyarbakırlıların oylarını alan bir parti, Diyarbakırlıların bunu kınaması gerekiyor." (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İran: Karayılan yakalandı bilgisi bizde yok

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan savaş tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...