14 Ağustos 2011 09:37

İran: Karayılan yakalandı bilgisi bizde yok

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın yakalandığına dair habere bir yalanlama da İran'dan geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aradığı İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'den "Karayılan yakalandı bilgisi bizde yok" yanıtını aldı."Karayılan yakalandı" haberiyle ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu

İran: Karayılan yakalandı bilgisi bizde yok
Paylaş

"Karayılan yakalandı" haberiyle ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'yi telefonla aradı. Salihi'nin, Davutoğlu'na "Karayılan yakalandı bilgisi bizde yok" dediği bildirildi. Türkiye'nin Tahran Elçisi Ümit Yıldırım da, haberin kaynağı olduğu iddia edilen İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaadin Burucerdi'yle görüştü. Burucerdi, "Böyle bir açıklamayı ben yapmadım" dedi. "Karayılan yakalandı" haberini Anadolu Ajansı (AA), Alaadin Burucerdi'ye dayanarak servis etmişti.

Haberi bizzat KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan Roj TV'ye yalanlamıştı. Roj TV de, Karayılan'la yapılan son röportajdan kısa bir görüntü geçmişti ve röportajın tümünün akşam yayınlayacaklarını duyurmuştu. KCK yetkilileri de, kesin bir dille "Arkadaşımız görevinin başındadır" açıklamasında bulunmuştu. TRT de dün Karayılan'ın yakalandığı haberini geçmişti. Ancak TRT'nin haberi, PKK yetkililerinin Fırat Haber Ajansı'na (ANF) yaptığı açıklamayla yalanlanmıştı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Karayılan yakalandı' haberleri yalanlandı

SONRAKİ HABER

Atalay Diyarbakırlılardan 'BDP'yi kınamalarını' istedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...