16 Eylül 1999 21:00

Aymazlık isyan ettirdi

Adapazarı'nda depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen hâlâ çadır ihtiyaçları karşılanmayan ve bir haftadır "Bugün git yarın gel" denilerek oyalanan halk, Valilik binasına yürüdü.

Paylaş
Aymazlık isyan ettirdi
Acil ihtiyaçları karşılanmak bir yana çadır dahi verilmeyen ve günlerdir "Bugün git, yarın gel. Çadırlarınız yarın karşılanacak" sözleriyle oyalanan Adapazarlı depremzedeler, "Artık yeter" dedi. Dün için 12 bin çadır verileceği sözü alan fakat kriz masasına başvurduklarında, "Çadır yok" denilerek geri çevrilen Adapazarlılar duruma tepki gösterek, sloganlar eşliğinde valiliğe kadar yürüdü. Kriz masasına çadır müracaatında bulunup kaydını yaptıranların sayısı 17 bine ulaştı. Artık çadır için başvuranlara 17 binleri aşan sıra numaraları veriliyor. Yetkililer ise, boş vaatler dışında somut bir adım atmıyor.
Valiliğe yürüdüler
Dün çadırlarına kavuşma ümidi ile kriz merkezinin önüne gelen 2500'ü aşkın kişi, kriz merkezi yetkililerinin, "Bize çadır ulaştırılmadı" cevabı ile karşılaşınca, tepkilerini dile getirmek için yürüyüşe geçti. Valiliğe kadar yürüyen öfkeli depremzedeler, valiliğin önünde polis barikatı ile durduruldu. Polis tarafından durdurulan depremzedeler, vali ile görüşme taleplerini ısrarla dile getirdi. Polise rağmen valiliğin önünden ayrılmayan eylemciler, valiliğin "çadırların yarın kesin dağıtılacağı" yönündeki sözünün ardından dağıldı.
Çadır sözü aldılar
Depremzedelerin eylemlerinin ardından görüştüğümüz Adapazarı Kriz Merkezi'nden bir yetkili ise, son olarak geçtiğimiz cumartesi günü çadır dağıtıldığını dile getirdi. Dün için çadır dağıtılacağına dair söz verildiğini söyleyen yetkili, çadır isteyen depremzedelere verilen sıra numarasının en son 17 bine ulaştığı yönündeki bilgileri de doğruladı. Çadır dağıtılmadığı için insanların büyük tepki gösterdiği Adapazarı'nda, dün yapılan toplantının ardından kriz merkezi tarafından bugün çadır dağıtılacağı sözü de verildi.
ÖNCEKİ HABER

Belediyeler dış borç batağında

SONRAKİ HABER

Genelkurmay PKK'yi samimi bulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...