16 Eylül 1999 21:00

ABD'de 'Floyd' korkusu büyüyor

ABD'nin günlerdir korkuyla beklediği ve hızı saatte 200 kilometreye yaklaşan Floyd kasırgası, Kuzey Carolina kıyılarını dövmeye başladı.

Paylaş
ABD'de 'Floyd' korkusu büyüyor
ABD'nin günlerdir korkuyla beklediği Floyd kasırgası, Kuzey Carolina kıyılarını dövmeye başladı. Ulusal Kasırga İzleme Merkezi'nce yapılan açıklamada, hızı saatte 200 kilometreye yaklaşan kasırganın Wilmington'un güneyindeki Cape Fear (Korku Burnu) kıyılarını 'karadan süpürmeye' başladığı kaydedildi. Kasırga öncesinde sadece Wilmington'dan 60 bin kişinin kaçtığı belirtilirken, ABD'nin bu yüzyılda karşılaştığı en büyük kasırgalardan biri olarak nitelenen Floyd, ülke tarihinin en büyük göçüne yol açtı. Kasırganın etkili olmaya başladığı ABD'nin güneydoğusundaki Florida, Georgia, Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinin kıyı bölgelerinde yaşayan 4 milyon kişi, evlerini terk ederek bulabildikleri her türlü araçla ülkenin daha güvenli olan iç bölgelerine kaçtı. Göç yüzünden ülkenin kuzeyinden güneyine uzanan yollarda yüzlerce kilometreyi bulan kuyruklar oluştu.
Afet bölgesi ilan edilen dört eyaletteki sığınaklara binlerce kişi başvurdu. Washington'da da okullar kapatıldı ve insanların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları istendi.
İçerilere girebilir
Kasırganın ilk belirtileri olan ve hızı saatte 100 kilometreyi bulan rüzgârla birlikte şiddetli yağış, iki Carolina eyaletini vurmaya başlarken, ABD meteoroloji daire yetkilileri, Floyd'un etkisinin çok daha kuzeyde bulunan Washington ve New York'a kadarki bölgede de görüleceğini bildirdiler.
Federal Acil Yardım Dairesi, yüzlerce ton yiyecek, içecek ve acil yardım malzemelerinin bulunduğu sığınakları kullanıma açtı.
ÖNCEKİ HABER

Bombalı saldırılar durmuyor

SONRAKİ HABER

'Türkiye artık kendine yetmiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...