15 Eylül 1999 21:00

Yunanistan'da Bakan Yardımcısı öldü

Kranidiotis'i, Atina'dan Bükreş'teki Balkanlar toplantısına götüren ve içinde mürettebat dahil toplam 13 kişinin bulunduğu uçakta, Kranidiotis'in oğlu, bir pilot, iki gazeteci ve bir koruma polisi de hayatını kaybetti.

Paylaş
Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı öldü
Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Kranidiotis, uçağının hava boşluğuna düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Önceki gece oğlu ve bir grup gazeteci ile birlikte Romanya'nın başkenti Bükreş'e giden Bakan Yardımcısı'nın Falcon tipi jeti, ani bir biçimde 25 bin fitten 3 bin fite düştü.
Kranidiotis'i, Atina'dan Bükreş'teki Balkanlar toplantısına götüren ve içinde mürettebat dahil toplam 13 kişinin bulunduğu uçakta, Kranidiotis'in oğlu, bir pilot, iki gazeteci ve bir koruma polisi de hayatını kaybetti.
Uçakta bulunanlardan Bakan'ın eşi ve üç kişi kazada yaralanırken, dört kişi ise yara almadan kurtuldu. Kazanın meydana gelmesinden sonra ise uçak, Bükreş Havaalanı'na inmeyi başardı.
Romanya Sivil Havacılık İdaresi Başkanı Gabriel Dumitrescu, uçağın yere inmeden önce yaklaşık 20 dakika kadar aşağı doğru düştüğünü ve uçağın iç kısmında herhangi bir zarar görülmediğini açıkladı. Otopeni Havaalanı Başmüfettişi Nelu Pele de, uçağın kapısını açtığında bir karışıklığın görüldüğünü, birçok eşyanın ve yiyeceğin etrafa saçılmış olduğunu ve yolcuların bazılarında kan bulunduğunu kaydetti.
Kemer takanlar kurtuldu
Kazadan yaralı olarak kurtulan Yunanistanlı gazeteci Alfonso Vitalis, Kranidiotis'in, gazetecilere Bükreş'te yapılacak Balkanlar toplantısıyla ilgili bilgi verirken, uçağın aniden irtifa kaybettiğini söyledi. Hayatta kalmasını emniyet kemerini bağlamasına borçlu olduğunu söyleyen Vitalis, uçağın irtifa kaybetmesinden sonra korkunç bir panik başladığını ve emniyet kemeri bağlamayan yolcuların kabinde savrulduğunu anlattı.
Kıbrıs'ta 1947'de doğan Kranidiotis, Atina Hukuk Fakültesi'nin ardından Harward ve Suffex üniversitelerinde eğitim gördü. Politik yaşamına PASOK partisi saflarında başlayan Kıbrıslı politikacı, 1996'dan bu yana Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
ÖNCEKİ HABER

Doğu Timor'a müdahale emri verildi

SONRAKİ HABER

ABD eğitimli birlikler 'göreve' hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...