14 Eylül 1999 21:00

Sesimize kulak verin!

"Terk edilsek de, kentimizi terk etmeyeceğiz" diyen depremzedeler, Kocaeli Doğukışla Çadırkenti'nde yaptıkları eylemle yetkililere "Sesimize kulak verin" çağrısı yaptılar.

Paylaş
Sesimize kulak verin!
Kocaeli Bekirpaşa'daki Doğukışla Çadırkenti'nde yaşayan depremzedeler, yetkililerin vurdumduymazlığına ve ihtiyaçlarını karşılamamasına tepki gösterdiler. Çadırkent meydanında toplanan depremzedeler, sorunlarını dile getiren pankartlar taşıyarak, "Terk edilsek de, kentimizi terk etmeyeceğiz. Sesimize kulak verin" dediler.
Doğukışla Çadırkent Meydanı'nda öğle saatlerinde bir araya gelen çok sayıda depremzede, ellerinde "Yangın emniyeti yok", "Kışlık çadır istiyoruz", "Tuvalet, banyo ve temiz su yok", "Düzenli yardım, ne zaman?", "Terk edilsek de, kentimizi terk etmeyeceğiz" ve "Sesimize kulak verin" yazılı dövizler taşıdılar.
'Bir aydır sabrediyoruz'
Alkışlı protesto da gerçekleştiren depremzedeler adına bir konuşma yapan depremzede Erol Altın, bir aydır sabrettiklerini, ancak kış aylarının gelip çatması dolayısıyla, bir an önce önlem alınıp, eksiklerinin giderilmesini istediklerini belirtti. İnsanca ve onurlu bir biçimde yaşamak için halkın kaderine terk edilmemesi gerektiğini ifade eden Altın, "Pislik içinde yaşıyoruz. Yangın emniyetimiz yok. Araç gürültüsü ve tozdan boğuluyoruz. Yeterli sayıda tuvalet ve banyo yok. Temiz su ve sağlık hizmetleri, herkesin şikâyetçi olduğu konular. Elektrik kontakları yangınlara sebep oluyor. Zengin aileler, asıl ihtiyaç sahiplerinden daha fazla yardım alıyor" dedi. Sorunlarını, çadırkente gelmesini istedikleri vali ya da belediye başkanına anlatmak istediklerini dile getiren çadırkent sakinlerinin sözcüsü Erol Altın'la görüşen Kocaeli Emniyet Müdürü Erdinç Sarıalp, var olan sorunların çözümü için söz verdi. Aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu gösterici depremzedeler, verilen söz üzerine eylemlerine son verdiler.
ÖNCEKİ HABER

Yeni giysilerle eski kişilik!

SONRAKİ HABER

Ankara'yı getirin bize!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...