13 Eylül 1999 21:00

Açılış değil anma yaptılar

Türkiye'nin birçok yerinde dün açılan okullarda, çocukların sevinci göze çarpıyordu. Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi'nde ise öğrenciler açılış için değil, ölen öğretmen ve arkadaşlarını anmak için toplandılar.

Paylaş
Açılış değil anma yaptılar
Depremin yerle bir ettiği Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Barbaros Hayrettin Lisesi'nden bir grup öğrenci, açılış tarihinin ertelenmesine rağmen, dün okul bahçesinde bir araya gelerek, kaybettikleri öğretmen ve arkadaşlarını andılar. Duygulu anların yaşandığı buluşmada, ölen öğrencilerin tespitine başlandı.
Bazı öğrencilerin girişimiyle, sabah saatlerinde okul bahçesinde toplanan 50'ye yakın öğrenci, birbirleriyle kucaklaşarak gözyaşı döktü. Ölen arkadaşlarının üzüntüsünü, sağ gördükleri arkadaşlarının da sevincini gözyaşlarıyla ifade eden öğrenciler, geleceğe ilişkin kaygılarını bir yana bırakıp, nasıl ayakta kalmaları gerektiğini konuştular.
200 öğrenci, 5 öğretmen öldü
Yaklaşık 200 öğrenci ile 5 öğretmenin hayatını kaybettiği öğrenilen okuldaki buluşmaya, diğer okulların öğrencileri de katılarak arkadaşlarının acısını paylaştılar.
Hayatını kaybedenlerin saygı duruşuyla anıldığı toplantıda duygularını dile getiren bir öğrenci, acılarının büyük olduğunu, ancak yaraları sarıp yaşama devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Bir öğrencinin, törenden sonra okul binasına girerek ölen bir öğretmeni için, "Bize bir daha, 'Sınıflarınıza girin' diye kim kızacak?" demesi üzerine, toplantıya katılanların gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
Öğrencilerin çoğu yoktu
Okul Müdürü Muslu Bekar da, okulu gününde açamadıkları ve öğrencilerin tamamını bir arada göremedikleri için büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Maalesef, öğretmen arkadaşlarımızı ve birçok öğrencimizi kaybettik.
Onlar, şu anda aramızda değil, ama kalbimizde yaşıyorlar" dedi. Müdür Bekar, öğrencilerden, zor günlerde tek yürek halinde, birbirlerine destek ve yardımcı olmalarını istedi.
Veliler kaygılı
Bu arada, geçen yıl Barbaros Hayrettin Lisesi'nde okuyan 100'e yakın öğrencinin başka okullara nakil için tasdikname aldığı, yeni kayıt için ise yalnızca 13 öğrencinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, çocuklarının kaydını almayan velilerin ise geleceğe yönelik kaygıları sürüyor. Çocuklarının, başka okullara naklini yapıp yapmamakta kararsız kalan veliler, okula gelerek, eğitimin sağlıklı olarak yapılıp yapılmayacağına ilişkin tespitte bulunmaya çalışıyorlar.
ÖNCEKİ HABER

Sosyal Güvenlik Yasası

SONRAKİ HABER

SPD oyları tükeniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...