13 Eylül 1999 21:00

Sakarya'da hasar tespiti tamamlandı

Marmara Bölgesi'nde 17 Ağustos'ta meydana gelen depremin ardından, Sakarya'da başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

Paylaş
Sakarya'da hasar tespiti tamamlandı
Marmara Bölgesi'nde 17 Ağustos'ta meydana gelen depremin ardından, Sakarya'da başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. 17 Ağustos depremi ile yerle bir olan kentteki Sakarya Üniversitesi, 8 Kasım'da açılacak.
Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan 85 ekibin yaptığı çalışmalarda, 66 bin 74 konut ve işyeri incelendi. İncelemeler sonucunda, 18 bin 11 konut ile 4 bin 27 işyerinin tamamen yıkıldığı ya da ağır hasarlı, 11 bin 673 konut ve bin 851 işyerinin orta hasarlı, 17 bin 923 konut ve 2 bin 160 işyerinin az hasarlı, 8 bin 269 konut ile 2 bin 160 işyerinin hasarsız olduğu belirlendi.
Bugüne kadar 284 binanın enkazı tamamen kaldırıldı. Kamu kuruluşlarından sonra bazı şahıslar da kendi olanaklarıyla binalarının enkazını kaldırma çalışmalarına başladılar.
Üniversite 8 Kasım'da açılacak
Sakarya Üniversitesi'nde 1999-2000 öğretim yılı, 8 Kasım 1999 tarihinde başlayacak. Sakarya Üniversitesi Senatosu'nun aldığı karara göre öğrenci kayıtları önümüzdeki çarşamba günü başlayıp, üniversitenin açılacağı 8 Kasım tarihine kadar sürecek. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Çallı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite açılıncaya kadar öğretim elemanları ve öğrencilerin barınma sıkıntılarını çözmeye çalışacaklarını bildirdi.
Sakarya halkının üzerindeki deprem psikolojisini atabilmesi için, üniversitenin şehre moral desteği vermesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Prof. Çallı, "Üniversite olarak deprem psikolojisinden kurtulup, bir an önce eğitim-öğretime başlamamız gerekiyordu. Bu yüzden mümkün olduğu kadar erken eğitim-öğretime başlama kararı aldık" dedi.
ÖNCEKİ HABER

DSP'li vekil: Halk güvenmiyor

SONRAKİ HABER

Yüksel ve Ceylan İnşaat korunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...