13 Eylül 1999 21:00

Meysu'da grev 332. gününde

Kayseri'de kurulu Meysu Meyve Suyu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'de çalışan, Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı grev, 331. gününe girdi.

Paylaş
Meysu'da grev 332. gününde
Kayseri'de kurulu Meysu Meyve Suyu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'de çalışan, Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı grev, 331. gününe girdi. Tek Gıda-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Kadir Yılmaz, yaptığı açıklamada, işyerindeki belirsizlikten kaynaklanan sorunlar yüzünden toplu iş sözleşme görüşmelerinde kendilerine muhatap bulamadıklarını, bu nedenle de, 12 Ekim 1988 tarihinde başlattıkları grevin hâlâ devam ettiğini kaydetti.
Kadir Yılmaz, hisselerinin büyük bölümü devlete ait olan Meysu'nun, 1992 yılında Yusuf Öztürk'e satıldığını, Öztürk'ün de fabrikayı 1996 yılında Mustafa Tatlıcı'ya sattığını kaydederek, şunları söyledi: "Mustafa Tatlıcı, şirketin sadece makine ve arazisini satın aldığını, işçilerin buna dahil olmadığını, onların Meysu'da kaldığını öne sürerek, toplu iş sözleşmelerinde bizimle görüşmek istemedi. Bu arada Tatlıcı, şirketin ismini de 'Meytat' olarak değiştirdiğini belirtiyor. Ancak fabrikanın üzerinde hâlâ Meysu yazısı bulunuyor. İşverenin duyarsızlığı devam ediyor. İşveren şimdi, 1996 yılında emekli olan 7 kişinin tazminatının verilmemesi, iş akitleri feshedilen 18 işçinin tazminatları ve
36 işçiye toplu iş sözleşme maddelerindeki bazı hakların uygulanmaması üzerine açtıkları davaların sonuçlanmasından sonra bizimle görüşmek istediğini söylüyor. Bu davaların ne zaman sonuçlanacağı belli değil. Hâlâ bizi haklı davamızda yokuşa sürmek istiyor."
Yılmaz, 129 işçiyle başlattıkları greve bugün 97 işçiyle devam ettiklerini, 25 işçinin mayıs ayında grevi bırakarak işbaşı yaptıklarını, 7 işçinin de emekli olduğunu belirtti. Meysu önünde kurulan barakada her gün 1 işçi sırayla grev gözcülüğü yaparken, polis de grevin başlangıcından bugüne kadar fabrika girişinde.
ÖNCEKİ HABER

Deprem, ek bütçe gerekçesi

SONRAKİ HABER

Deprem yine vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...