11 Eylül 1999 21:00

Mitroviça'da çatışmalara

   KFOR da katıldı

Paylaş
Mitroviça'da çatışmalara KFOR da katıldı
Kosova'daki Kosovska Mitroviça yöresinde Sırplar ve Arnavutlar arasında yaşanan çatışmalara işgalci askerlerin müdahale etmesi, olayları daha da karışık hale getirdi.
Mitroviça kentinde yaşayan Sırplarla Arnavutları birbirinden ayıran Mitroviça Köprüsü civarında çatışmaların dün de devam ettiği bildirilirken, 200'e yakın kişinin yaralandığı öğrenildi.
Önceki gün Arnavutlarla NATO gücü (KFOR) askerleri ve Sırplar arasında çıkan çatışmalarda en az 150 kişinin yaralandığı bildirildi. Sırp ve Arnavut toplulukları arasında bozulan kardeşliğin sembolü haline gelen Kosovska Mitroviça Köprüsü üzerinde ve civarında yaşanan çatışmalarda 28 Arnavut, 4 Sırp ve 4 KFOR askeri çeşitli yerlerinden yaralandı. Aynı yörede perşembe günü meydana gelen olaylarda 119 kişi yaralanmıştı. KFOR askerleri, çatışan Sırplarla Arnavutları ayırmak ve Arnavutları dağıtmak iddiasıyla gözyaşartıcı bomba ve taarruz el bombaları kullandı.
Arnavutlar, kentin kuzeyindeki evlerinin Sırplar tarafından işgal edildiğini öne sürerek evlerini geri almak istiyorlar, Sırplar ise Arnavutların kentin kuzeyine sokulmalarını istemiyorlar.
UCK'ya bir hafta süre
Kosova Kurtuluş Ordusu (UCK)'na bağlı grup ve üyelerin, 19 Eylül'e kadar silahlarını teslim etmemeleri halinde, kanun kaçağı ilan edileceği bildirildi. Belgrad'dan yayın yapan Radyo B2-92 tarafından verilen haberde, "Silahlarını teslim etmeyen UCK'ya bağlı grup ve üyelerin, diğer yerel suç çeteleriyle aynı şekilde işlem göreceği" ifade edildi.
KFOR'a yeni komutan
Bu arada, KFOR komutanlığına, Alman General Klaus Reinhardt atandı. Brüksel'de yapılan açıklamada, Reinhardt'ın, 8 Ekim 1999 tarihinde görevi Amerikalı General Michael Jackson'dan devralacağı bildirildi. Atamanın, NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Wesley Clark'ın önerisiyle kararlaştırıldığı duyuruldu.
ÖNCEKİ HABER

Tank üretme yarışı

SONRAKİ HABER

Güneydoğu Avrupa'ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa