10 Eylül 1999 21:00

İzmir'de siyah kurdele eylemi

İzmir Yurttaş Girişimi yazarlar, aydınlar, meslek odaları, sendika ve dernek temsilcilerinin katılımıyla önceki gün siyah kurdele kampanyası başlattı.

Paylaş
İzmir'de siyah kurdele eylemi
İzmir Yurttaş Girişimi yazarlar, aydınlar, meslek odaları, sendika ve dernek temsilcilerinin katılımıyla önceki gün siyah kurdele kampanyası başlattı. Türkiye Yazarlar Sendikası standında yurttaş girişimi adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Dinçer Sezgin, Türkiye'nin depremi yüreğinde duyduğunu belirterek "Acımızı bir nebze dindirecek şey, bu felakete yol açan siyasi ve idari hataların bir daha tekrarlanmaması yönünde adımların atılmasıydı. Beklentimiz karşılanmadı" dedi.
Devletin böyle hayati bir anda bile sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çözümler aramadığını kaydeden Sezgin, aksine iç ve dış yardımlarının yolunu tıkadığını vurguladı. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Karcı ise, Yurttaş Girişimi'nin bugün yapılan hataların unutturulmamasına yönelik çok ciddi ve olumlu girişim olduğunu belirtti.
Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Macit Mutaf da özelleştirmenin Anayasa'ya girmesini eleştirerek, "Devletin bu resmi politikası depreme yansımıştır. Yurttaş-devlet ilişkisi gündemde ve bu gibi pasif eylemlerden daha aktif eylemlere geçmemiz gerekir" dedi.
Yurttaş Girişimcileri, herkesin siyah kurdele kampanyasına katılmasını istediler. Yurttaş Girişimcileri taleplerini de şu şekilde özetlediler: "Hukuken ve siyaseten sorumlu olanların yargı önüne çıkartılmasını istiyoruz; yardım için bankalarda toplanan paraların ve kullanımının şeffaflaşmasını, sürecin toplumun bilgi ve denetime açılmasını istiyoruz; deprem bölgesinde yeniden yapılanma sürecinin yeni rant kapılarına dönüşmemesi için; devletin, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve meslek odalarıyla ortak çalışmasını istiyoruz."
ÖNCEKİ HABER

'Plansız çalışma çözüm değil'

SONRAKİ HABER

İşgüvencesi yasasına 'uzlaşma' engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...