09 Eylül 1999 21:00

Kimya Teknik grevcilerinden

   destek çağrısı

Paylaş
Kimya Teknik grevcilerinden
   destek çağrısı
Şahin Bayar
Bayrampaşa'da kurulu Kimya Teknik işyerinde 30 gündür grevde olan işçiler, sendikaları, kitle örgütlerini ve emekten yana kuruluşları kendilerine destek vermeye çağırdılar. İşverenin sendikaya tahammül etmemesi ve toplusözleşme görüşmelerine yanaşmaması karşısında greve çıkan işçiler, işyeri önünde kurdukları çadırda gece gündüz bekleyerek direnişlerini sürdürüyorlar. Direniş karşısında köşeye sıkışan işveren, işçileri sendikadan vazgeçirmek için her türlü ayak oyunlarını deniyor.
Grevin başladığı günden bu yana herhangi olumlu bir gelişme olmadığını kaydeden Petrol-İş İstanbul Şube Başkanı Nesimi Aksakal, "Üyelerimizle birlikte ilk günkü kararlılığımız devam ediyor" dedi. Şimdiye kadar kitle örgütleri ve sendikalardan yeterli destek görmediklerini söyleyen Aksakal, şöyle devam etti: "Son 15-20 gündür bölgemizi etkileyen depremden dolayı sendikalar ve kitle örgütleri güçlerini deprem bölgesine kaydırdılar. Ama biz önümüzdeki günlerde grevle ilgili dayanışma için örgütlenmeler düşünüyoruz. Şubemize bağlı işyerlerinde temsilcilerle bu hafta sonu yapacağımız toplantıda bu konuları gündeme getireceğiz. İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu ile birlikte işyerinin önünü eylem yerine çevirmeyi hedefliyoruz. Grevimizi işçilerin, emekten yana örgütlerin ve sendikaların sahiplenmesi gerekiyor. Bütün kuruluşları grevimize destek vermeye çağırıyoruz."
İşyerinde üretimin olmadığını belirten Aksakal, işverenin işçinin sendikadan vazgeçeceği beklentisi içinde olduğunu, ancak bunun mümkün olmadığını vurguladı.
'Sesimizi duyuracağız'
Sözleşmeyi masada bitirip sendikalı olarak işbaşı yapmak istediklerini söyleyen grevci işçilerden Murat Kara, pek fazla sorunla karşılaşmadıklarını anlattı. "Bugüne kadar destek için gelip giden arkadaşlarımız oldu. Bundan sonra da olacak. Biz daha çok gelmelerini istiyoruz, daha fazla destek vermelerini istiyoruz" sözleriyle destek çağrısında bulunan Kara, "Patron direkt sendikadan istifa edin demiyor. Ama bunu ima eden davranışlarda bulunuyor" diyerek patronun ayak oyunları yaptığını söyledi.
Ahmet Köroğlu adlı grevci ise, uzlaşmadan yana olduklarını göstermek için bazı şeyleri oluruna bıraktıklarını, ancak önümüzdeki günlerde işverenin tutumu değişmezse kendilerinin ipleri koparacaklarını söyledi. Köroğlu, "Deprem dolasıyla bazı eylemlere girişmiyoruz. Ama önümüzdeki günlerde sessiz kalmayacağız. Önümüzdeki hafta okullar açılacak. Bu dönemde uzlaşmacı bir tavır içinde olmazlarsa biz de gerekli yerlere gerekli şekilde sesimizi duyuracağız" diye konuştu.
Bu arada, işçilere bugün saat 11.00-12.00 arasında sendika tarafından ödeme yapılacağı bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

'Taban fiyatlar üreticinin maliyetini bile

SONRAKİ HABER

Çadırkentte sünnet şöleni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...