07 Eylül 1999 21:00

Devletin çözümü göç

Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamada aciz kalan ve konut ihtiyacı konusunda somut adımlar atmayan hükümet, deprem bölgelerinden göçü teşvik ediyor.

Paylaş
Devletin çözümü göç
Marmara'yı vuran deprem felaketinden en fazla etkilenen Gölcük'te enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları devam ederken, depremzedelerin ilçeyi terk ettiği gözleniyor. Kriz Yönetim Merkezi ise, önlem alarak ve sağlıklı yaşam koşullarını sağlayarak, göçü engellemek yerine, yangına körükle giderek göçe destek veriyor.
Kriz Yönetim Başkanlığı tarafından, kriz masası ile çadırkent irtibat masası yanında kurulan bir çadırda oluşturulan masa önünde, depremzede vatandaşlar kuyruk oluşturmaya başlarken, Gölcük Kaymakam Vekili Cumhur Ersoy, yaşanan depremden sonra evi tamamen yıkılan, oturulamayacak durumda olan ya da depremdeki eşyalarını kurtarabilen vatandaşlara yardım amacıyla söz konusu masanın oluşturulduğunu bildirdi.
Ersoy, S.S 44 No'lu Yeniköy Kamyon, Damperli Kamyon ve Çekiciler Motorlu Taşıt Kooparatifi ile görüşerek, tüm illeri kapsayan makul bir fiyat tarifesi aldıklarını, eşyalarını başka illere göndermek isteyen vatandaşların nakil ücretlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca karşılanacağını söyledi.
Depremzedelerin matbu bir dilekçeyle masaya başvurabileceklerini ifade eden Gölcük Kaymakam Vekili Ersoy, daha önce eşyalarını başka bir bölgeye nakletmek istediklerini belirterek yardım alan bazı kişilerin, o yerlere gitmediğinin tespit edildiğini, oluşturulan masa ile bu tür durumların da önüne geçileceğini savundu.
ÖNCEKİ HABER

Demokrasi istiyoruz

SONRAKİ HABER

'Hükümetin fırsatçılığı ortaya çıktı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa