06 Eylül 1999 21:00

'Üretici eylem istiyor'

Hükümetin taban fiyat politikası sonucu sefalete mahkûm ettiği üreticiler bir de ürün bedellerini zamanında alamıyorlar.

Paylaş
'Üretici eylem istiyor'
Edirne Ziraat Odası Başkanı Sebahattin Vatan, Trakya çiftçisinin buğday paralarını tam olarak alamadığını belirterek, "Çiftçi küçük de olsa deprem yaşıyor" dedi. Vatan, yaptığı açıklamada, buğdayını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) teslim eden üreticilerin ürün bedellerinin yüzde 50'sini aldıklarını, geri kalan kısmı ise aradan 65-70 gün geçmesine rağmen alamayanların bulunduğunu belirtti. Sebahattin Vatan, şunları söyledi:
"Üreticiler, buğday paralarını alamadıkları için zor durumdalar. Eylül ayında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçlarının geri ödemeleri var. Çiftçi küçük de olsa bir deprem yaşıyor. Halen ayçiçek fiyatları da açıklanmadı. Aldığımız bilgilere göre, Trakya Birlik yönetimiyle Bakanlık yetkilileri arasında görüşmeler sürüyor. Bir an önce fiyatın açıklanmasını istiyoruz. Bu arada üreticilerin bir kısmı bize başvurarak, eylem yapılmasını istiyor. Ülkede gerçekten felaket oldu, ama devlette devamlılık vardır. Çiftçiler de düşünülmelidir. Biz ayçiçeği fiyatının en az 150 bin lira olarak açıklanmasını bekliyoruz. Ancak çiftçiler ödemenin peşin yapılmasını istiyorlar. Buğdayda karşılaştığımız olumsuzluğu ayçiçeğinde de yaşamak istemiyoruz."
Vatan, Edirne'de ortalama olarak dönümden 170-180 kilo ayçiçeği alındığını belirterek, "Üreticiler peşin ödemenin yapılmaması halinde, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçlarının ürün karşılığında tahsil edilmesini de kabul ediyorlar" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Deprem göçü İzmir'de kiraları artırdı

SONRAKİ HABER

Sosyal güvenliğe 1.5 katrilyon,

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...