06 Eylül 1999 21:00

Deprem göçü İzmir'de kiraları artırdı

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkanı Rıdvan Akgün, depremzedelerin göçüyle birlikte İzmir'de kira fiyatlarının yükseldiğini belirtti.

Paylaş
Deprem göçü İzmir'de kiraları artırdı
İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkanı Rıdvan Akgün, depremzedelerin göçüyle birlikte İzmir'de kira fiyatlarının yükseldiğini belirterek, "İzmir'de vasat ve önemli bir özelliği olmayan dairelerin fiyatları bile 130, 150 milyon liradan başlıyor" dedi.
Akgün, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremden sonra diğer illere olan göçün arttığına işaret ederek, depremzedelerin göç için tercih ettiği illerin başında İzmir'in geldiğini kaydetti. Halen kiralık ev talebinde bulunanların yüzde 60'ını depremzedelerin oluşturduğunu dile getiren Akgün, mevsim gereği tayin olanlar ile üniversite öğrencilerinin de kiralık ev talebini artırdığını söyledi. Akgün, kiralık ev stoklarının yüzde 70'inin bittiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:"Depremzedelerin göçünün yanı sıra uzmanların deprem uyarılarını dikkate alan İzmirlilerin de depreme dayanıklı konutlara geçme isteği birleşince, kiralık konut piyasasında arz talep dengesi bozuldu."
Konut ihtiyacında artış
Depremin Türkiye'de 4.5 milyon olan konut ihtiyacını artırdığını ifade eden Akgün, "Deprem, Türkiye'de mevcut 4.5 milyon olan konut açığına asgari 200, 300 bin konut daha ekledi. 17 Ağustos'ta yaşanan deprem felaketi, konut sıkıntısını, özellikle de nitelikli konuta duyulan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Adapazarı'na yeni yer arayışı

SONRAKİ HABER

'Üretici eylem istiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...