13 Ağustos 2011 12:09

MEKTUP - ‘Aslında insanlar duyarsız değil, habersiz’

Fethiye’deki toplu tecavüz sanıklarının yargılandığı davaya katılmak için Anakra’dan uzun bir yol katettik. Uzun bir yolculuktan sonra nihayet Fethiye’ye vardık. Daha önceki duruşmalara gidememiştim, böylelikle ilk duruşmama katılmış oldum.Olaya, bir kadın olarak çok üzüldüm. Daha bunun benzeri nice olaylar duyuy

MEKTUP - ‘Aslında insanlar duyarsız değil, habersiz’
Paylaş
Medine Yiğit

Fethiye’deki toplu tecavüz sanıklarının yargılandığı davaya katılmak için Anakra’dan uzun bir yol katettik. Uzun bir yolculuktan sonra nihayet Fethiye’ye vardık. Daha önceki duruşmalara gidememiştim, böylelikle ilk duruşmama katılmış oldum.

Olaya, bir kadın olarak çok üzüldüm. Daha bunun benzeri nice olaylar duyuyoruz gazetelerden, televizyonlardan. Bu ne ilkti ne de son olacaktı. Bu yüzden bizler bunu engelleyemesek de sesimizi yükseltmek için gidiyorduk oraya.

Fethiye’de kahvaltı sonrasında tüm kadınlar toplandık. Sloganlar ve zılgıtlarla Fethiye Adliyesi’nin önündeydik. Kadınlar, çok çoşkuluydu, çok kararlıydılar. Ben de o coşkuya kapıldım tabii. Kadınlar çok kalabalık bir grup olmasa da muhteşemdiler.

Şarkı söyleyen bir kadın arkadaş, eyleme çok güzel bir renk kattı. Tabii daha çok kadın olmalıydı. Daha duyarlı olmalıyız aslında.

Fethiye’den katılan yoktu eyleme. Haberleri de yoktu; ama yine de yürüyüşümüze yanımızdan geçen arabalar kornalarıyla destek verdiler. Güzel bir olay. Yaşlı bir bey ve kızları gelip bize su dağıttılar. İnsanlar duyarsız değil de habersizmiş gibi geldi bana. Mahkeme önünde beklerken ben de herkes gibi yoğun duygular yaşadım. Mahkeme sonucu belli olduğunda ise çok öfkelendim.

14 Ekim’de yine orada olmak isterim. Bu kez çok büyük bir kadın seliyle akmak isterim oraya. 

Buradan tüm yetkililere sesleniyorum: “Aklama, saklama, yargıla”

ÖNCEKİ HABER

MEKTUP - Mutluluğumuzu paylaşmak istedik

SONRAKİ HABER

'Erk'ekliğe sığınanlardan utanıyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...