06 Eylül 1999 21:00

Demokrasi, barış, sosyalizm

Asım Bezirci'nin çevirdiği ve daha önce iki baskı yapmış olan Jean Jaures'in 'Demokrasi, Barış, Sosyalizm' isimli kitabı Evrensel Basım Yayın'dan çıktı.

Paylaş
Demokrasi, barış, sosyalizm
Evrensel Basım Yayın sosyalizm kültürüne yeni kaynaklar kazandırmaya devam ediyor. Asım Bezirci tarafından çevrilen ve daha önce 1967, 1991 yıllarında iki baskı yapmış olan Jean Jaures'in 'Demokrasi, Barış, Sosyalizm' isimli kitabının yeni baskısı yayınevinde çıktı.
Asım Bezirci'nin yazdığı önsöz ve kitabın yazarı Jean Jaures'in hayatına ilişkin bölümlerinde yer aldığı kitapta, yazarın ulus, demokrasi ve sosyalizm üzerine yazdığı makalelere yer veriliyor. 1859 - 1914 yılları arasında yaşayan Jean Jaures, usta, hatip ve barış savunucusu Fransız bir sosyalist. Orta halli bir ailenin çocuğu olarak doğan Jean Jaures, öğretmen okulundan mezun oldu. Jean Jaures aynı zamanda Humanite'nin kurucusu ve sosyalist Parti'nin önderleri arasında yer aldı. Jean Jaures Birinci Dünya Savaşı'nan bir gün önce savaşın engellenmesi için gerçekleştirilen bir etkinlikten sonra arkadaşlarıyla oturduğu bir kafede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Evrensel Basım Yayın, sosyalist mücadele tarihinin bu etkili hatibinin yaşamını ve görüşlerini içeren kitabı okurlarıyla buluşturarak sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor.
ÖNCEKİ HABER

'Çelikten disiplin' ve kadrolar üzerine

SONRAKİ HABER

Küreselleşme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa