04 Eylül 1999 21:00

Yunan belediyelerinden yardım

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan toplanan 4 kamyon yardım malzemesi ve yardım kampanyasını yürüten Yunan belediye başkanları, Miniotis feribotuyla Ayvalık'a geldi.

Paylaş
Yunan belediyelerinden yardım
Deprem felaketinin ardından, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan toplanan 4 kamyon dolusu çeşitli yardım malzemesi ve yardım kampanyasını yürüten Yunan belediye başkanları, Miniotis feribotuyla Ayvalık'a geldi. Ayvalık Gümrük İskelesi'ne yanaşan feribotu, çok sayıda Ege Belediye Başkanı ile kalabalık halk topluluğu; zeytin dalları, çiçekler ve alkışlarla karşıladılar.
Yardımların bugün, deprem bölgesine gönderileceği bildirildi. Balıkesir'in Edremit ilçesine geçen Midilli Adası belediye başkanları ve yanlarındaki heyet, kıyı belediyelerinde incelemelerde bulunacak.
Havaalanında yığılma
Almanya'nın en büyük havaalanı Frankfurt am Main AG'nin yetkilileri, Türkiye'deki depremzedeler için toplanan yardım malzemelerinin havaalanı depolarında yığıldığını bildirdiler. Havaalanı yetkilisi Horst Porschen, yaptığı açıklamada, depolarında yaklaşık 250 ton yardım malzemesi birikmesinden ve bunları Türkiye'ye nakledecek THY'nin yeterli sayıda uçağı bulunmamasından yakındı. Frankfurter Rundschau gazetesinde çıkan bu yönde bir haberi de doğrulayan Porschen, THY'den, bundan sonra artık nakletmek üzere yardım malzemesi kabul etmemesini istedi.
FMS borçları
Başbakan Bülent Ecevit'in ABD'ye bu ay sonunda yapacağı ziyarette, deprem felaketinden sonra, Türkiye'nin ABD'ye olan 6 milyar dolarlık (2.7 katrilyon TL) askeri kredi borçlarının bir kısmının silinmesi konusunun gündeme geleceği öğrenildi. AA'ya bilgi veren Türk ve Amerikalı yetkililer, ABD'nin deprem sonrası Türkiye'nin yeniden yapılanmasına yapacağı yardımlar konusundaki tasarıları şekillenirken, FMS olarak adlandırılan dış askeri satış kredi borçlarının da ele alınmasının planlandığını söylediler.
ABD yönetiminin bir yetkilisi, Türkiye'nin FMS borçlarının silinmesi yolundaki taleplerin daha önceki yıllarda da bazı Türk yetkililer tarafından zaman zaman dile getirildiğini, ancak deprem sonrasında konunun ciddiyetinin arttığını belirtti. Amerikalı yetkili, "Borçların bir kısmının silinip silinemeyeceği konusunda şu an için konuşmak erken. Çünkü böyle bir işlem uzun bir Kongre prosedürünü gerektiriyor. Ancak bu konuda Türk yetkililerinin taleplerini ciddiyetle dinleyip göz önüne alacağız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Prefabrikler 3 milyara mal olacak

SONRAKİ HABER

OLEYİS'te muhaliflerin sesi kesik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...