04 Eylül 1999 21:00

Fındık işçilerine çadır verilmiyor

Gölyaka'daki depremzede fındık işçileri, bürokratik formaliteler yüzünden Kızılay'dan çadır alamadıklarını, çocuklarıyla birlikte zor durumda olduklarını belirttiler.

Paylaş
Fındık işçilerine çadır verilmiyor
Diyarbakır'dan fındık toplamak için, Bolu'nun Gölyaka ilçesine gelen fındık işçisi 3 aile, kaldıkları evler depremde yıkılınca, kendi yaptıkları muşamba çadırda yaşamaya başladılar. İkametgâh belgeleri olmadığı gerekçesi ile işçilere çadır verilmiyor.
Depremzede fındık işçileri, bürokratik formaliteler yüzünden Kızılay'dan çadır almadıklarını, çocuklarıyla birlikte zor durumda olduklarını belirttiler. Depremzede fındık işçisi Mehmet Turgay, kriz masalarının çadır vermek için "afete uğrandığına ve ikametgâha dair muhtardan belge" istediğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Biz, 3 aile olarak 2 aydır burada kirada oturuyorduk. Kaldığımız ev depremde yıkıldı. Kriz masasındakiler, ev sahibine çadır verildiği için, aynı bina için başka çadır verilmediğini söylediler. Zaten burada ölen ve evleri yıkılan insanları görünce, biz de çadır falan istemekten vazgeçtik."Borçlarını ödemek amacıyla Diyarbakır'dan fındık toplamak için Gölyaka'ya geldiklerini anlatan Turgay, "Kötü kader burada da peşimizi bırakmadı. Depremde birçok fındık işçisi arkadaşımız öldü.
Burada her günümüz korku içinde geçiyor. Alacaklarımızı alır almaz memleketimize döneceğiz" dedi.
Fındık işçi ailelerin çocukları da aileleriyle birlikte son derece zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor. Zehra, Hanım ve Yavuz adlı çocuklar, aileleriyle birlikte fındık toplamak için Gölyaka'ya gelmişler. Ufacık boylarıyla 2 aydır fındık toplayan çocuklar, kaldıkları ev yıkılınca, ailelerinin yıkılan evlerin arasında yaptığı muşamba çadırda kalıyorlar.
Günlerdir yıkanmadığı belli olan Hanım, henüz 2 yaşında ve yaşanan felaketin farkında olamadığından, tüm masumiyetiyle çevresindekilere gülücükler dağıtıyor.
ÖNCEKİ HABER

'Ormandaki kaçak villaları

SONRAKİ HABER

Asker politikanın dümenini bırakmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...