03 Eylül 1999 21:00

Durak'tan greve karşı

   kapatma tehdidi

Paylaş
Durak'tan greve karşı kapatma tehdidi
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ekmek fabrikalarındaki grevin bitirilmemesi durumunda fabrikaları kapatacağını söyledi. Sendikanın ücret artışı istemesinin, işçilere yarar değil zarar verdiğini iddia eden Durak, işçi ücretlerine zam yaptığı takdirde ekmeğe de zam yapacağını belirtti.
Tekgıda-İş Sendikası ve Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği'ne bağlı sendikaların şube başkanları, 4 gün önce greve başlayan ekmek fabrikaları işçilerini ziyaret ettiler.
Yüreğir'de bir konuşma yapan Tek Gıda-İş Bölge temsilcisi Gürsel Diliçıkık, toplusözleşme görüşmelerindeki tıkanma nedeniyle grev başlatılan Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 ekmek fabrikasında işçi kıyımı yapılacağı endişesi taşıdıklarını söyledi. Tekgıda-İş Sendikası Merkez Şube Başkanı Gürsel Diliçıkık, ziyarette yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın uzlaşmaz tutumu sonucu tıkandığını belirtti. Durak'ın, "Grev devam ederse, dargelirli vatandaşlar ucuz ekmek yiyemediği için, belediye ekmek fabrikaları tasfiye edilerek kapatılır ve işçilerimiz işsiz kalır" açıklamasını eleştiren Diliçıkık, "Fabrikalarda işçi kıyımı yapılacağı endişesi taşıyoruz. Bu nedenle görüşmelerde, iş güvencesinin, sözleşmedeki ilk madde olmasını sağlayacağız" dedi.
Diliçıkık, asgari ücret karşılığında çalışan işçilerin ücretlerine önerilen yüzde 85 oranındaki artışın da 2000 yılının Ocak ayında açıklanacak olan asgari ücretin altında kalacağını ifade etti.
'İnatla bir yere varılmaz'
Sendika başkanları ile birlikte grevci işçileri ziyaret eden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Hüseyin Elbek de, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, aşırı zam teklifiyle masaya oturmadıklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, kendilerine önerdiği zam teklifinde ısrarlı davranmasını eleştiren Elbek, "İnatçılıkla bir yere varılmaz. Başkan Durak'ın işyerlerini kapatacağını açıklamasından üzüntü duyduk. Bir şehri yönetenlerin, kapatmak için değil, üretimi artırmak için göreve getirildikleri unutulmamalıdır" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Kutan: Kriz merkezleri kriz yaratıyor

SONRAKİ HABER

Antbirlik'te zararın faturası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...