03 Eylül 1999 21:00

Egenin iki yakasından

   acıları dindirmek için...

Paylaş
Egenin iki yakasından
   acıları dindirmek için...
Yunanistan Genel Emek Konfederasyonu (GSEE) ve Türkiye'deki dört emek konfederasyonu Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve KESK, depremzedelere yardım amacıyla İstanbul ve Atina'da olmak üzere iki konser düzenleme kararı aldılar. 7 Eylül'de Atina Anayasa Meydanı, 8 Eylül'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan konserlere Zülfü Livaneli, Mikis Theodorakis ve Maria Faranduri katılacak. Türkiye'deki konser saat 20.00'de başlayacak. Yunanistan'daki konser ise bir televziyon kanalından bütün Avrupa'ya naklen yayınlanacak.
Sanatçı Zülfü Livaneli, KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, Türk-İş 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, Hak-İş Marmara Bölge Temsilcisi Halil Akçay ve DİSK MYK üyesi Hulusi Karlı'nın katıldığı basın toplantısında konserle ilgili olarak açıklamalarda bulunan DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, insanlık tarihinin yaşadığı en büyük depremin Türkiye'de yaşayan herkesin dünyaya bakış açısını değiştirdiğini dile getirerek, "İnsanlığın, dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın hala geçerli değerler olduğunu görmek tüm acılarımıza rağmen içimizi rahatlatan en önemli unsur olmuştur" dedi.
Halklar kardeştir
Depremin ardından bir çok ülkenin Türkiye'ye yardım eli uzattığını kaydeden Tokmak, sözlerini şöyle sürdürdü, "Ama bir ülke var ki onların bize uzanan eli bir başka anlam taşıdı.
Bir başka anlam taşıdı çünkü egemen ideolojiler açısından bu iki komşu ülke, insanı birbirine kardeş gibi benzeyen bu iki toplum yanyana gelemez, birbirine dostça bakamaz diye sunuldu. Oysa biz emekçiler biliyorduk ki bizler kardeştik, dosttuk, kötü günde birbirimizin yanında güç kaynağı olacaktık"
Tokmak, bu grişimin kalıcı olması için çaba sarfetmeye devam edeceklerini ifade ederek, bütün halkı konserlere çağırdı.
Tokmak'ın ardından söz alan Sanatçı Zülfü Livaneli ise, Türkiye ve Yunanistan'da gerçekleşeçek olan konserlerle büyük acıya ağıtlar yakacaklarını kayderek, " Ama bu arada Barışı'da söyleyeceğiz. Biz biliyoruz ki hükümetler arasında sorunlar olabilir ama halklar kardeştir" diye konuştu.
Bu arada DİSK ve diğer konfederasyonlar aracığıyla yurtdışından gelen yardımların gümrükte bekletildiği belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal adayları açıklandı

SONRAKİ HABER

Yunan müziğinde yeni durak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...