02 Eylül 1999 21:00

Öğrencilere de af çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı da, son iki öğretim yılında başarısızlık nedeniyle ilişikleri kesilen öğrencilere ortalama yükseltme sınav hakkı verdi.

Paylaş
Öğrencilere de af çıktı
Milli Eğitim Bakanlığı genel af ilan etti. 1997-98 ve 1998-99 öğretim yıllarında başarısızlık nedeniyle ilişikleri kesilen öğrencilere ortalama yükseltme sınav hakkı verildi.
Geçen öğretim yılında ilköğretim kurumlarında başarısız olan öğrencilerin durumları öğretmenler kurulunda yeniden değerlendirilecek. "Bölücük yapmak, ideolojik eylemlere katılmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak" dışındaki davranışlar nedeniyle öğrencilere verilen disiplin cezaları kaldırılacak.
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, "Bazı öğrencilerin durumlarının yeniden değerlendirilmesi" başlıklı bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, 1997-98 ve 1998-99 öğretim yılı sonu itibariyle okullarıyla ilişikleri kesilen öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere ortalama yükseltme sınav hakkı tanındı. Sınav, eylül ayının son haftasında okulların belirleyeceği günlerde gerçekleştirilecek. ÖSS'de yapılan yeni düzenleme kapsamında öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik olarak öğrencilere alan değiştirme fırsatı verilecek. Bu kapsamda 10'uncu sınıfa geçen öğrenciler 9'uncu sınıfta aldığı notlarla birlikte sınıf öğretmeninin görüşü ve velisinin isteği doğrultusunda bir alana yönlendirilecek. Liselerden mezun olan öğrenciler ise açık öğretim liselerinde fark derslerini vererek, istediği bir alandan mezun olabilecek. 1998-99 öğretim yılında ilköğretim kurumlarında başarısız sayılan öğrencilerin velileri 1999-2000 öğretim yılında derslerin başladığı hafta içerisinde okullara davet edilecek. Öğrencilerin başarısızlık gerekçeleri anlatılacak. Velilerin öğrenciler hakkında talepleri yeniden yazılı olarak alınacak ve sınıf tekrarına karar verilen öğrencilerin durumu öğretmenler kurulunda yeniden değerlendirilecek.
"Bölücük yapmak, ideolojik eylemlere katılmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak" dışındaki davranışlar nedeniyle öğrencilere verilen disiplin cezaları kaldırılacak ve dosyalarından silinecek. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Yunanistan'da ABD-Türk-Yunan üssü
NATO, tüm protestolara karşın, Yunanistan'da yeni bir üs kurma planlarını gerçekleştirdi. Önceki gün, Larissa kentinde gerçekleşen açılışın öncesinde, Yunan polisi ile üssün kurulmasına karşı çıkanlar arasında çatışmalar yaşandı.
İzmir'de bulunan NATO üssü ile işbirliği içerisinde çalışacağı açıklanan üssün, İtalya'nın Napoli kentindeki NATO Güney Avrupa Komutanlığı'na bağlı olacağı bildirildi. Üssün komutası, Yunan bir komutan, ABD'li bir komutan yardımcısı ve Türk Genelkurmayı'ndan bir yetkili tarafından yürütülecek. İzmir'deki üste ise bir Türk komutan ve Yunan Genelkurmayı'ndan biri bulunacak. NATO'nun yeniden yapılandırılması planlarının bir parçası olarak yapılan bu yeni düzenleme uyarınca, Larissa Üssü'nde İngiliz, Alman, Macar, İtalyan, Hollandalı ve İspanyol komutanlar da görev yapacak.
Üssün açılması, NATO'nun Yugoslavya'ya yönelik saldırıları boyunca, kendi toprakları üzerinden bombardıman yapılmasına izin vermeyen Yunanistan'da yoğun tepkilere yol açtı. Üssün kurulmasından bir gün önce gerçekleştirilen protestolara polis göz yaşartıcı bombalarla saldırdı. NATO'nun Yugoslavya harekâtı, Yunanistan'da büyük tepkilere yol açmış ve saldırılarda kullanılmak üzere yollanan silahların Selanik Limanı'na indirilmesi NATO karşıtları tarafından engellenmişti.
ÖNCEKİ HABER

Artçı şoklara karşı önlem yetersiz

SONRAKİ HABER

Kürt müziğinde arşiv çalışmaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...