02 Eylül 1999 21:00

Adapazarlı fırıncılar ekmek üretmek için

   kredi bekliyor

Paylaş
Adapazarlı fırıncılar ekmek üretmek için
   kredi bekliyor
Adapazarlı fırıncı esnafı, Adapazarı ve çevresinin ekmek gereksinimini karşılayabilecek kapasitedeki ekmek fırınının teçhizatının tamamlanabilmesi için hükümetten 500 milyar liralık kredi bekliyor.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Yusuf Ekşi, ANKA'ya yaptığı açıklamada, depremden en fazla zarar gören illerden biri olan Adapazarı'nda 1-1.5 ay kadar önce Adapazarlı fırıncıların iştirakiyle kentin çıkışında bir arsa satın alarak 300 bin kapasiteli ekmek fırını binası yaptıklarını bildirdi. Binanın alt yapısının bitirildiğini kaydeden Ekşi, ancak bölgedeki fırıncıların deprem nedeniyle ekonomik gücü kaybolduğu için makine teçhizatının tamamlanamadığını belirtti. Hükümetten 500 milyar liralık kredi isteyen Ekşi, şöyle devam etti:
"Eğer hükümet binanın içindeki makine teçhizatı için kredi verirse üç ay içinde burada 300 bin ekmek kapasiteli modern bir tesisle Adapazarı ve civarının ekmeğini karşılayacak fırını faaliyete geçiririz. Binası tamamlanmış durumda hatta valinin iştirakiyle tören yapmıştık. Yerli makine firmaları ile bağlantılar kurmuş ve anlaşmalar yapmıştık. Ancak deprem felaketiyle fırıncımızın ekonomik gücü yok oldu.
ÖNCEKİ HABER

Derince Emek Çadırkenti'nden

SONRAKİ HABER

Deprem değil sorumsuzluk yıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...