13 Ağustos 2011 11:59

'Toplu mezarların hepsi açılmadan ölüm orucu bitmeyecek'

Halk Cephesi, Ali Yıldız'ın ağabeyi Hüsnü Yıldız'ın başlattığı ölüm orucunun toplu mezarlardaki kemiklerin tümü çıkarılmayana kadar devam edeceğini duyurdu.Çemişgezek'te kazı çalışması başlatılan toplu mezarlara ilişkin Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde 4 günden bu yana grevinde b

'Toplu mezarların hepsi açılmadan ölüm orucu bitmeyecek'
Paylaş


Çemişgezek'te kazı çalışması başlatılan toplu mezarlara ilişkin Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde 4 günden bu yana grevinde bulunan Halk Cephesi üyesi bir grup, "Biz kazandık. Toplu mezarı açtırıyoruz. Ali Yıldız'ın cenazesini alacağız" pankartı açtı. Açıklamaya Grup Yorum üyeleri de destek verdi.

Sık sık "Ali Yıldız onurumuzdur" ve "Yaşasın ölüm orucu direnişimiz" sloganları atan grup toplu mezarların tümünün açılıp cenazelerin ailelere teslim edilmesini talep etti.

Grup adına açıklama metnini okuyan Şafak Yayla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ölüm orucunda bulunan Hüsnü Yıldız'ı Dersim'de ziyaret edip cenazelerin teslim edileceğini söylemesinin ardından savcılığı harekete geçtiğini kaydederek, uzunca bir süredir yürüttükleri kampanyanın sonucunu aldıklarını söyledi.

Aldıkları zaferin yalnızca toplu mezarlara yönelik olmadığını aynı zamanda faşizmle yönetilen bir ülkede verilmesi gereken demokratik mücadelenin de nasıl olması gerektiğini de gösterdiğini söyleyen Yayla, "AKP hükümeti son dönemlerde tutuklattığı birkaç kontrgerilla ile birlikte demokrasiyi oturttukları mesajı vermeye çalışıyor. Ama biz yeri belli olan bir mezarı açtırmak için bile ölmek zorunda bırakılıyoruz" şeklinde konuştu.

Hüsnü Yıldız'ın halen ölüm orucunda olduğunu hatırlatan Yayla, "Mezarlar açılmasına rağmen kemikler halen ailelere verilmemiştir. Tüm kemikler ailelere verilmeyene kadar Hüsnü Yıldız ölüm orucundan vazgeçmeyecektir. Ve mezardan kemikler çıkana kadar da bu hukuksuzluğu teşhir edeceğiz" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

SAĞLIK - Oruç tutanlar için öneriler

SONRAKİ HABER

Medya’ya “Ense Takibi”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...