01 Eylül 1999 21:00

Yunanistanlı sendikacılar Türkiye'de

Yunanistan Banka İşçileri Sendikaları Federasyonu (OTOE) Genel Başkanı Kouselas Dimitris depremzedelere destek amacıyla İstanbul'a geldi.

Paylaş
Yunanistanlı sendikacılar Türkiye'de
Yunanistan Banka İşçileri Sendikaları Federasyonu (OTOE) Genel Başkanı Kouselas Dimitris ve Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Dimitris Tsoukalas, depremzedelere destek amacıyla İstanbul'a geldi. Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) tarafından ağırlanan konuk sendikacılar, dün Otel Park Plaza'da basın toplantısı düzenlediler.
BASS Sendikası Genel Başkanı Turgut Yılmaz, Yunanlı sendikacıların deprem nedeniyle ülkemizde bulunmalarını, uluslararası sendikal dayanışmanın güzel bir örneği olarak nitenlendirdi. Yaşanan maddi ve manevi felakete karşı insani dayanışmanın gerçekleştiğini ifade eden Yılmaz, "Bu dayanışma, karanlık günler yaşayan Türk halkına bir umut ışığı oldu" dedi. Deprem felaketiyle tüm resmi idelojilere karşın, Türk ve Yunan halkının yaşanan depremde iyi bir sınav verdiği belirten Yılmaz, "İşçi sınıfının temel ilkelerinden olan barış, kardeşlik, dayanışma duygularının bundan böyle iki ülke arasında kurulmasını ümit ettiğimiz sıcak ilişkilere ivme vereceğini yürekten inanıyorum" diye konuştu.
'Yardım etmeye geldik'
Kouselas Dimitris, sendikalarına üye 60 bin işçinin dayanışma dileklerini sunarak konuşmasına başladı. Dimitris, kendilerinin sadece dayanışma duygularını ifade etmeye gelmediklerini söyleyerek, "Bankalar işkolunda işbirliği yapmaya geldik" dedi. Dimitris, depremzedeler için yardım kampanyası başlattıklarını da sözlerine ekledi.
Dimitris Tsoukalas da, banka çalışanlarına çeşitli önerileri olacağını söyledi. Tsoukalas, deprem bölgesindeki meslektaşlarının çocuklarına yardımcı olmayı istediklerini kaydederek, 100-150 çocuğa iki veya üç haftalık bir süre için, deprem bölgesinden uzaklaştırabileceklerini de ifade etti. Tsoukalas, iki ülkede konser yapmayı düşündüklerini ve bu konser gelirleri ile de bir tane köy yapacaklarını söyledi.
Yunanistanlı sendikacılar deprem bölgelerini gezdikten sonra ülkelerine geri dönecekler.
ÖNCEKİ HABER

ÖDP'den Osman Durmuş hakkında

SONRAKİ HABER

Depremzedelere vergi kolaylığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...