13 Ağustos 2011 09:57

Gol kralı Tanju’ya TOKİ’den altın gol

AKŞAM Gazetesi’nde Ercan Sarıkaya’nın haberine göre; altın ayakkabı sahibi eski Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak’a altın gol belediyeden ve TOKİ’den geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Ataşehir’de gökdelenler arasında spor tesisi yapılmak üzere Çolak’a tahsis ettiği 7 bin 760 met

Gol kralı Tanju’ya TOKİ’den altın gol
Paylaş

AKŞAM Gazetesi’nde Ercan Sarıkaya’nın haberine göre; altın ayakkabı sahibi eski Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak’a altın gol belediyeden ve TOKİ’den geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Ataşehir’de gökdelenler arasında spor tesisi yapılmak üzere Çolak’a tahsis ettiği 7 bin 760 metrekarelik arazi, ruhsatı iptal edilerek Milli Eğitim’e tahsis edildi.

İstanbul’un gözde merkezlerinden Ataşehir’de Hazine arazisi olan iki parsel birleştirilip tek tapu haline getirildi. Bir kısmı sosyal, diğer kısmı ise kültürel alan olarak gözüken ve Maliye Hazinesi’ne ait olan arsa, önce Bayındırlık Bakanlığı’na devredildi. Bayındırlık Bakanlığı arsayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis etti. Gençlik Spor İl Müdürlüğü de araziyi  ihalesiz-bedelsiz Tanju Çolak Spor Okulu’na 30 yıllığına tahsis etti. Resmi kurum alanı olarak görünen arazi imar planı değiştirilerek spor tesis alanına çevrildi. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de talep doğrultusunda Çolak’a tahsis edilen araziyi oybirliğiyle spor ve sosyal tesis alanından çıkartarak orta öğretim alanına aldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bir asker ve bir kaymakam adayı kaçırıldı

SONRAKİ HABER

Helalleşmiyoruz, hesap soruyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...