21 Ağustos 1999 21:00

Rusya'dan KFOR tehdidi

Rusya'dan KFOR tehdidi
Rusya yönetimi, Kosova'yı işgal eden Kosova Barış Gücü (KFOR)'nden tamamen çekilebileceği ya da bölgedeki güçlerinin rolünü değiştirebileceği tehdidinde bulundu.
Yugoslavya'ya yönelik NATO saldırısına en büyük tepkiyi gösteren ülke olan Rusya'nın resmi makamları tarafından yapılan açıklamada, KFOR'un işlevinin Rusya için "kabul edilemez bir hale gelmesi" durumunda, böylesi bir uygulamaya gidilebileceği belirtildi. Önceki gün, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Yugoslavya elçisi Boris Mayorsky ve Savunma Bakanlığı uluslararası işbirliği şefi Leonid Ivashov tarafından yapılan açıklamada ayrıntıya girilmedi. Mayorsky, KFOR hakkındaki önergenin hiçbir şartının yerine getirilmediğini belirtti ve bu durumun sorumlularının, birliğin askeri ve siyasi liderleri tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Rusya Savunma Bakanı İgor Sergeyev ve ABD Savunma Bakanı William Cohen'in, işgal gücünü tartışmak üzere önümüzdeki ay içerisinde Moskova'da bir araya gelmeleri bekleniyor.

Evrensel'i Takip Et