13 Ağustos 2011 09:02

Doğu Ekspresi raydan çıktı

HAYDARPAŞA-Kars seferini yapan Doğu Ekspresi’nin 8 yolcu vagonu dün raydan çıktı. Sakarya’nın Pamukova İlçesi yakınlarındaki Hayrettin Saydingi’nde meydana gelen tren kazasında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza ile ilgili açıklama yapan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, “AKP iktidarının popülist pol

Doğu Ekspresi raydan çıktı
Paylaş

HAYDARPAŞA-Kars seferini yapan Doğu Ekspresi’nin 8 yolcu vagonu dün raydan çıktı. 

Sakarya’nın Pamukova İlçesi yakınlarındaki Hayrettin Saydingi’nde meydana gelen tren kazasında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza ile ilgili açıklama yapan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, “AKP iktidarının popülist politikaları sonucunda demiryollarında son yıllarda birçok ölümlü kaza meydana gelmiştir” dedi.

Bir süredir Ankara-Eskişehir arasında işletilen ve çalışmaları devam eden hızlı tren inşaatlarının öne çıkarıldığını belirten Demirkol, 11 bin kilometre konvansiyonel hattın ise kaderine terk edildiğini bildirdi. Yaşanan kazada ölü ve yaralının olmamasının tek teselli olduğunu kaydeden Demirkol, demiryolu ulaştırma sistemine varolan güvenin sarsılmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. TCDD yönetimini bir kez daha benzer kazaların olmaması için gerekli önlemleri almaya çağıran Demirkol, “TCDD’yi yeterli personeli istihdam etmeye, demiryollarının tasfiyesini amaçlayan yeniden yapılanma çalışmalarından vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sıkıntıların sorumlusu biz değiliz’

SONRAKİ HABER

İHD’den Suriye’ye kefenli protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...