13 Ağustos 2011 09:01

‘Sıkıntıların sorumlusu biz değiliz’

BAKIM ve onarım çalışmaları nedeniyle, bugün saat 19.00’da başlayacak olan elektrik kesintisi nedeniyle MEDULA Eczane Provizyon Sistemi hizmet veremeyecek. Kesinti nedeniyle ilaç temininde sıkıntı yaşanacağını belirten Türk Eczacılar Birliği, sorumlunun eczacılar olmadığını belirtti.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Medula Eczane Provizyon S

‘Sıkıntıların sorumlusu biz değiliz’
Paylaş

BAKIM ve onarım çalışmaları nedeniyle, bugün saat 19.00’da başlayacak olan elektrik kesintisi nedeniyle MEDULA Eczane Provizyon Sistemi hizmet veremeyecek. Kesinti nedeniyle ilaç temininde sıkıntı yaşanacağını belirten Türk Eczacılar Birliği, sorumlunun eczacılar olmadığını belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Medula Eczane Provizyon Sistemi’nin bakım çalışmalarından kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle bugün saat 19:00’dan itibaren 25 saat süreyle çalışamayacağını açıkladı. SGK’nın bakım ve onarım çalışmasından Türkiye genelinde hizmet veren 24 bin eczane etkilenecek.

Türk Eczacılar Birliği ise elektrik kesintisinin gerçekleştiği süre içinde ilaca erişimin kısıtlanmaması ve herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tüm eczanelere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını açıkladı.

Türk Eczacılar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bu süre diliminde eczacılar en iyi şekilde ve kesintisiz hizmet vermek için büyük bir özveri ile çalışacaklardır. Sistemin çalışmayacağı süre boyunca eczanelerimize yapılacak başvurularda izlenecek prosedür konusunda SGK tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda eczacılar bilgilendirilmiştir” denildi.

Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gereli adımların atıldığının anımsatıldığı açıklamada, sistemde elektrik kesintisinden dolayı yaşanacak aksaklıktan eczacıların sorumlu olmadığı ifadelerine yer verildi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciliği izne bağlayan karar

SONRAKİ HABER

Doğu Ekspresi raydan çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...